keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Maaliskuun kyykkyhaaste ja kotijumppaa

Heippa hei! Oletteko mukana maaliskuun kyykkyhaasteessa? Kyseessä on Motiviren Facebookissa kiertävä haaste, jossa maaliskuun ajan tehdään lähes joka päivä kyykkyjä määrän kasvaen kuun loppua kohti. Kyykkäämällä harjoittaa pakaroiden ja reisien suuria lihaksia ja se vaatii myös liikkuvuutta ja keskivartalon hallintaa. Haasteen kyykkyjä ei tarvitse tehdä putkeen vaan niitä voi tehdä pitkin päivää miten haluaa. Minun pitäisi tänään tehdä 105 kyykkyä enkä ole vielä edes aloittanut... No, ehkä teen ne 20 toiston sarjoissa pienellä palautuksella.

Aika paljon treenailen nykyään Tinkan kanssa, joten kyykkyhaasteeseenkin Tinka saa osallistua. Äidille tuollainen yhdeksän kilon lisäpaino tekee ihan hyvää. Välillä otan Tinka kantoreppuun, välillä vain pidän sylissä. Näin kun lisäpaino on tuossa etupuolella, pitää ylävartalon kanssa olla erityisen tarkkana. Sitä kun ei saa päästää putoamaan eteen, ettei työ mene selälle vaan pysyy jaloilla. Toki aina kyykätessä myös alaselkä on mukana pitämässä hyvää ja ryhdikästä kyykkyasentoa yllä.

 
Kyykkyjä hymyssä suin!

Tässä menossa askelkyykkyjä (video löytyy Instasta)

 

Kyykkyhaaste on vain yksi esimerkki siitä, että liikkumisen ei aina tarvitse olla kovin pitkäkestoista tai erityisiä välineitä vaativaa. Pienikin liike on hyvästä. Se, että kyykkää silloin tällöin päivän aikana tai kävelee portaat hissin ottamisen sijasta. Jotenkin meistä vain aina tuntuu, että pitää lähteä varta vasten liikkumaan, että siitä on hyötyä. Toki kannattaakin, mutta joskus ne ensimmäiset askeleet voivat olla hyvin pieniä.

Kävin tänään Tinkan kanssa kävelylenkillä ja kun hän jäi lenkin jälkeen vielä hetkeksi ulos nukkumaan, kaivoin käsipainot esiin ja tein nopean treenin olkapäille ja hauiksille. Pystysoutu, vipunostot, pystypunnerrus, hauiskäännöt ja vasarakäännöt, jokaista kaksi sarjaa. Tinkan herättyä pari sarjaa vatsalihaksille ja vielä illalla odottavat ne kyykkypätkät. Näin olen jumpannut pieniä hetkiä pitkin päivää ja saanut jumissa olevaa kroppaa hyvin liikkeelle. Vielä kun muistaisi ne venyttelyt sijoittaa jonnekin.

Vauvaa kanniskelevan ja syöttävän olisi varmaan hyvä käydä myös hieronnassa, mutta itseltä se aina vain jää. Jotenkin ajattelee, että jos sitä on tunnin verran pois lapsen luota, niin sen ajan haluaa käyttää aina treenaamiseen. Treenaaminen kun on paljon miellyttävämpää kuin hieronnassa käyminen. Ehkä teen kompromissin ja valitsen seuraavaksi treeniksi jonkin kehonhuoltotunnin (niin varmaan).

Kohta päästään muuten taas uusien Les Millsien kimppuun! Olen itse pitkästä aikaa mukana Attackissa uuden ohjelman lanseerauksessa nyt perjantaina. Onpa siistiä päästä vähän Attackin pariin jälleen! Katsotaan miten kunto on tässä viime kuukausien aikana noussut, jaksanko yhtään juosta vai menenkö askellusvaihtoehdoilla tunnin läpi. Lanseerauksessa meitä on kaksi ohjaajaa, joten joka tapauksessa minä tulen enemmän näyttämäänkin niitä askellusvaihtoehtoja. Kovakuntoinen ohjaajakollegani saa juosta enemmän!

Ensi viikolla sitten lanseerausvuoron saavat BodyPump ja Sh`Bam, niistä enemmän silloin. Liikkumisiin!


Kotijumppajuttujani löytyy myös Instagram-tililtäni nimellä petrabettina_r ja treenivideot löytyvät myös hashtagilla petrafitfi.

Ei kommentteja: