torstai 17. maaliskuuta 2016

Anteeksi mikä sen lapsen nimi on? - nimipohdintaa ja treeniviikkoa

Minulle on ollut 20 vuotta selvää, että jos joskus saan tytön, hänestä tulee Tinka. Bongasin nimen joskus teini-ikäisenä jostakin TV-ohjelmasta ja se jäi mieleeni. Ajattelin heti, että onpa kiva nimi. Ei kovin perinteinen, mutta sopii hyvin suomalaiseen suuhun. En silti ajatellut, että se mitenkään erityisen erikoinen nimi olisi.

Nykyäänhän samantyylisiä nimiä ovat ainakin Inka, Tinja ja Minka. Näissä ei ole mitään erityistä, taitavat löytyä kalenteristakin. Näin ollen ajattelin, että Tinka on vähän samaa sarjaa, enkä pitänyt nimeä kovin ihmeellisenä. Sitä se kuitenkin on ollut. Aina kun joku kysyy vauvan nimeä ja vastaan "Tinka", seuraa kummastunut ilme ja nimen toisto. Ilmeistä päätellen olisin voinut ristiä tytön yhtä hyvin vaikka Keijoksi.

No, eipä se minua haittaa, mutta olen alkanut miettiä, että mitenkähän Tinka itse suhtautuu nimeensä. Onko hän teini-ikäisenä vihainen, kun hänellä on niin erikoinen nimi. Vai onko se vain hyvä juttu? Minusta on vain hauskaa, että mikään Tinkan kolmesta etunimestä ei yltänyt suosituimpien nimien top 50 -listalle. Hänellä on melko yleinen sukunimi, joten eikös etunimi voikin olla vähän harvinaisempi? Ja kyllä hänellä kaimoja on, sillä vuoden 2010 jälkeen Suomessa on kastettu 57 Tinkaa. Myös Tinka-kirjasarjoja löysin jopa kaksin kappalein! No, toivon että Tinka pitää nimestään yhtä paljon kuin hänen vanhempansa. Muilla ihmisillä ei kai ole niin suurta väliä.


Hei, olen Tinka!

Meillä on täällä menossa kovin kiireinen viikko, sillä joka päivä on jotakin ohjelmaa. Hassua, että nyt se tuntuu kiireeltä, kun on joka päivä jokin (yksi!) meno, kun aiemmin tällainen viikko olisi ollut täyttä lomaa. No mutta, ajat muuttuvat. Minulla on omien tuntien lisäksi tällä viikolla kolme sijaistusta ja kun Les Millsit tosiaan nyt vaihtuvat uusiin, niin kaikki päivät menevät ohjelmien opettelussa. Lisäksi meillä on tiimitreenit ja yhdet posetreenitkin pitäisi valmennettavan kanssa ottaa. Loppuviikosta on tulossa aika hurja, sillä minulla on tänään BodyPump ja Zumba, huomenna BodyAttack, lauantaina tiimitreenit ja sunnuntaina Sh`Bam ja BodyAttack. Aika kovia treenejä siis tähän kohtaan tiedossa. Uskon silti, että kunto on jo aika hyvä ja jaksan mukavasti.


Viikko alkoi maanantaina BodyPumpilla


Piiitkästä aikaa salitreenin parissa viime sunnuntaina!
Eilen tein ensimmäisen kokonaisen lenkin juosten vaunujen kanssa. Tai no, kertaalleen kävelin lenkin puolivälissä hetken, mutta muuten juosta hölköttelin. Kokonaismatkaksi tuli 5,3 km ja se tuli suhteellisen kevyesti. Jospa tiet pysyisivät sulina ja ilma keväisenä, niin voisi ensi viikolla jatkaa ja kokeilla pidempääkin lenkkiä. Oli tosi mukava juosta, sillä pelkät kävelylenkit alkavat jo vähän kyllästyttää. Niitä on nyt 55 tähän alkuvuoteen tahkottu, joten vaihtelu todellakin virkistää. Loppuviikolta taidan jättää juoksulenkit pois ja keskittyä ohjauksiin. Attackissa saanee juosta ihan tarpeeksi!

Mukavaa loppuviikkoa!

Juoksulenkki ihanassa auringossa!

Ei kommentteja: