sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Viikon aamiaiset

Operaatio aamupalan palauttaminen on jatkunut nyt viikon ajan. Joka aamu on jonkinlainen aamiainen syöty, mutta hieman pohdintaa se on vaatinut. Olen joskus aikanaan opetellut aamiaisen syöjäksi, sillä elin pitkään kokonaan ilman. Nyt ruokahalu on toki hyvä, mutta kummallisella tavalla vaivalloiselta tuo aamiaisen laitto tuntuu. Osittain tietysti siksi, että Tinka ei välttämättä kovin pitkään viihdy syöttötuolissa vieressä, joten siinä kohtaa kun saan eväät lautaselle ja kahvin kuppiin, niin syömisaikaa jää enää muutamia minuutteja. Syö siinä nyt sitten rauhallista aamiaista.

MAANANTAI

 
Maanantaina aloitin tutusti puurolla. Joukkoon loraus öljyä ja lesitiinirakeita, lisäksi raejuustoa, mansikkahilloa ja omena. Marjojakin olisi löytynyt, mutta meillä pakastin sijaitsee aivan eri puolella taloa kuin keittiö (meillä on paljon muitakin tosi käytännöllisiä ratkaisuja...) ja sinne lähteminen on välillä ylivoimaisen vaikeaa. Kyllä on ihmisellä ongelmat kuulkaa. Puurosta jaksoin ehkä puolet, ei oikein maistunut yhtä hyvin kuin ennen.
 
TIISTAI
 

Tiistaina testasin Fastin proteiinilettujauhetta, jota löysin annospusseissa Prismasta. Vaahterasiirapin makuinen lettu oli todella hyvää! Ihanan makeaa makuuni. Kyytipojaksi persikkaa ja monivitamiiniporejuoma.

KESKIVIIKKO
Keskiviikkona testissä oli Elovena uusi puurokuppi. Siinä kuppiin lisätään kiehuvaa vettä ja annetaan hautua 4-5 minuuttia kansi kiinni. Tässäkin oli vaahterasiirapin maku. Puuro pysyi tosi pitkään kuumana kupissa, joten syöminen oli hidasta. Maku oli ihan ok, mutta maustetuista puuroista suosisin silti ehkä edelleen puuropusseja.
 
TORSTAI
 
 
 

Torstaina meinasi aamiainen jäädä välistä, sillä nukuimme pitkään enkä ollut yhtään nälkäinen. Olimme lisäksi sopineet lounaalle menosta jo parin tunnin päästä, joten en tuntenut suurta tarvetta syödä. Olin kuitenkin ostanut jääkaappiin uutta Ihana-jogurttia, jota päätin maistaa. Se ei kuitenkaan ollut makuuni, sillä se oli runsaasti rasvaa ja sokeria sisältävä. Ei hyvä tällaiselle rasvattoman jogurtin ystävälle. Söin puolet ja otin lisäksi proteiinipatukan. Yritän päästä näistä proteiinipatukoista aamulla eroon, mutta tämä oli viikon ainoa, joten sallittakoon.

PERJANTAI
 

Perjantaina uudelleen hyväksi todettua proteiinilettua, reilussa rypsiöljyssä paistettuna. Lisukkeeksi tällä kertaa banaania ja hunajaa. Lisäksi täysjyväpaahtoleipä Becelillä ja juustolla. 

LAUANTAI
 


Lauantaina lautaselle päätyi mysliä rusinoiden kera. Ripaus muromysliä ja reilusti superpuurohiutaleita. Ovat muuten paljon parempia näin myslinä syötynä kuin puuroksi keitettynä. Lisäksi proteiinimaito ja monivitamiinipore. 
 
SUNNUNTAI
 

Viikko lopetettiin kuten aloitettiinkin eli kaurapuurolla, tällä kertaa mustikoiden kera!
 
Kaiken kaikkiaan siis ihan hyvä aamiaisviikko, olen tyytyväinen. Hyvän aamiaisen jälkeen lenkkikin sujuu hyvällä energialla. Ei muuta kuin samalla tyylillä uuteen viikkoon!
 

Ei kommentteja: