tiistai 8. tammikuuta 2013

Kahvakuulaa ja Zumbaa

Pitää lähteä uuden kahvakuulan ostoon. Eihän tuo 10 kg riitä mihinkään. Perusvirhe kahvakuulassa; liian kevyt kuula. Kuula saa painaa. Liikutellaanhan sitä lähinnä kokonaisvaltaisin liikkein useamman lihaksen voimin. Painavampaa kuulaa on usein myös helpompi käsitellä. Kokonaisvaltaista tuo kuulatreeni kyllä on. Hiki on jo muutaman liikkeen jälkeen. Koko kroppa on lähes kaikissa liikkeissä mukana ja on hienoa huomata, miten vahva se oma kroppa oikeastaan onkaan ja minkälaisiin suorituksiin se pystyy.

Useampi lihas on kyllä viime aikoina tehnyt töitä. Koskee ihan joka paikkaan. Ja ihan hirveästi. Mahtavaa, tietääpähän tehneensä. Ja huomenna aamulla pääsee jälleen salille. Ai että tämä treenaaminen maistuu jälleen hyvälle!Koska Zumba ei ole ilmeisesti vielä levinnyt riittävän laajalle, on siitä tehty tällainen video ;) Mutta tässä on ihana fiilis. Zumbatuntien ideana on, että jokainen tuntee itsensä sellaiseksi, kuin miltä nämä ihmiset tällä videolla oikeasti näyttävät. Iloinen, kaunis, onnellinen ja erinomainen tanssija. Zumba-tunnilla kokee olevansa tanssija, jonka tanssi tulee sydämestä. Ei ole mitään väliä sillä miten se askel menee ja liikkuuko käsi juuri samalla tavalla kuin ohjaajalla. Ei ole oikeaa ja väärää. Ja vaikka otetaan askeleita esim. salsasta, ei tanssita salsaa vaan Zumbaa. Eikä Zumbassa ole oikeaa tekniikkaa salsa-askeleeseen vaan askel on juuri sellainen minkälaiseksi askeltaja sen tekee. Siinä Zumban hienous! Musiikkia, fiilistä ja rentoa menoa.

Mitenkä sinä, aiotko mennä seuraavaksi kahvakuulatunnille vai Zumbaan?

3 kommenttia:

Arska kirjoitti...

Heissulivei! Mikä on sun mailiosoite? :)

Anonyymi kirjoitti...

Oon kokeillut kerran Zumbaa ja sori vaan, mutta se on mun mielestä ihan hirveetä kuraa koko konsepti. :D Tosin mä en muutenkaan tykkää tanssista ja kaikki tekopirteä meininki ärsyttää ja vaivaannuttaa.

PetraBettina kirjoitti...

No heissulivei Arska! Osoite on petra.rautakallio@luukku.com.

Minä en itse asiassa ymmärtänyt Zumbaa yhtään silloin kun se tule enkä todellakaan ajatellut, että alkaisin itse sitä ohjata. No, kuinkas sitten kävikään... ;) Mutta kyllähän se mielipiteitä jakaa. Mun mielestä konsepti on siinä mielessä jees, että on ihan kiva että jollain tunnilla ohjaaja on hiljaa ja vaan kuunnellaan musiikkia. Se taas saattaa olla hyvä TAI huono puoli, että tunnit on aika lailla ohjaajansa näköisiä. Ja silloin ohjaajalla taas pitää olla muuvit ja konsepti hallussa. Itsellä se "pirteys" tulee kyllä ihan aidosti tunnilla, että toivottavasti se ei vaikuta sitten muulta.

Mutta jälleen kerranhan se on todettava, että mikä kolahtaa yhdelle, ei tee sitä toiselle :) Eikä sen puoleen kyllä tarviikaan kaikille samat asiat kolahtaa.