torstai 3. tammikuuta 2013

2013!

Mahtavaa, että vuosi on vaihtunut ja uudet tuulet puhaltavat! Vuosi 2012 oli muutosten vuosi ja vaikka periaatteessa kaikki muutokset olivat positiivisia, oli vuosi kaikkiaan melko raskas. Fyysisesti se oli kevyt, koska treenaaminen oli vähän sellaista ja tällaista, mutta muilta osin aika voimia vievä.

Joulun ajan otin varsin rennosti. Vaikka siis tositreenaajanhan kuuluisi kertoa siitä, kuinka joulu ei eroa muista päivistä ja jos on treenipäivä niin treenataan ja jos haluaa menestyä, niin pitää panostaa joka ikinen sekunti eikä laiskotella tai herkutella ikinä. Tai jos laiskottelee, niin sitä kutsutaan palautteluksi. Mutta jouluna pitää ehdottomasti treenata ja päivitellä sitä, kuinka tyhjää salilla on. Samoin uutena vuotena pitää muistaa kertoa, kuinka tositreenaajaa ei krapula vaivaa. Vuoden ensimmäinen treeni kun tehdään vuoden ensimmäisenä aamuna. Muuten ei ole tositreenaaja. Ja taas voi päivitellä kuinka tyhjää siellä salilla onkaan. Eväät pitää aina muistaa syödä muovipurkista ja mielellään kylmänä, koska tämä on askeettista hommaa. Uutena vuotena voi herkutella Pepsi Maxilla, mutta ei sitäkään voi kovin usein juoda, koska siinä on aspartaamia ja aspartaami tappaa. Jep.

Itsehän kävin joulun aikaan mm. testaamassa uuden Poriin avatun ravintola Miamin. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Myös pari lasia viiniä maistui.
Joululahjat olivat jälleen mieluisia
Ja kun muut tositreenaajat viettivät uuden vuoden treenaten, minä vietin sen risteillen. Saatoin toki käydä välipäivinä treenaamassa mutta juhlapyhät olen ottanut rennosti. Mutta voinpa kertoa, että kyllä on nyt treenit kulkeneet ja virtaa on vaikka muille jakaa!

Tällainen muutti meille tänään. On muuten sen värinen, että sopii sisustukseen ihan mahdottoman hyvin...
Mutta nyt katse tulevaan! Tuleva vuosi vaikuttaa mielenkiintoiselta, sillä työkuvioni ovat aika lailla auki ja tarkoituksena onkin laittaa omaa yritystä pystyyn. Saapa nähdä miten homma lähtee sitten liikkeelle. Osallistun valmennukseen kevään aikana, jossa saan varmasti hyviä vinkkejä ja pystyn kehittämään ideääni eteenpäin.

Toisena haasteena tälle vuodelle on se, että tästä tulee kisavuosi! Tarkoituksena on siis kisata syksyn Fitness Expossa ja body fitneksen puolella. Seuraavat kahdeksan kuukautta painetaan töitä kuin pieni eläin. Alan tositreenaajaksi eikä jää minultakaan enää yhtään treeniä juhlapyhien vuoksi väliin ;) Fiilis tämän projektin suhteen on loistava. Treenipuitteet ovat hyvät ja käytössäni on kolme eri salia. Yhteistyö vanhan valmentajani kanssa jatkuu, mistä olen erittäin iloinen. Kevään ajan pääsen vielä seuraamaan ystäväni kisaprojektia ja auttamaan häntä hieman, mikä varmasti nostaa entisestään myös omaa motivaatiota. Kaikin puolin siis loisto-olosuhteet ja pystyn hyvin keskittymään urheilemiseen.

Eiliseltä kauppareissulta ei enää suuremmalti herkkuja löytynyt.
Vuoden alusta alkaa totutusti liikuntakeskuksissa kiireiset ajat. Uuden vuoden lupauksina on liikunnan aloittamista ja painon pudottamista. Tähän saumaan iskettiin uusi superdieettiohjelmakin sitten ruutuun. On aivan älyttömän hienoa, että liikkumisesta, painonhallinnasta ja ravitsemuksesta puhutaan ja tehdään ohjelmaa, mutta kyllä silti vähän taas kylmäsi katsoa. Ihmisille asetetaan ihan kammottavan kovia tavoitteita, lytätään valmiit ruokavaliot käteen ja laitetaan väkisin tekemään salitreeniä, koska se on ainoa oikea tapa. Ymmärrän, että viihde on viihdettä, mutta en silti ymmärrä. Tai sitten olen sinisilmäinen ja turhan lempeä nössö, mutta en usko tällaiseen lähestymistapaan ollenkaan. Muutenkin välillä tuntuu, että fitnessihmiset pitävät laihduttamista sillä tavalla helppona, että kun syö suunnitelman mukaan, niin laihtuu. Se vaatii vaan itsekuria. Niin, no jos se olisi niin helppoa, ei ylipaino varmastikaan olisi niin yleistä. Kyllä se ongelma on jossain syvemmällä ja usein mietinkin, tarvitsisiko painonhallitsija ravitsemusoppien lisäksi enemmän myös psykologista apua. Aivan varmasti tarvitsisi. Ja mitä tulee treenaamiseen, maailma on täynnä urheilulajeja eikä salilla treenaaminen ole ainoa oikea tapa. Lihaskuntoa pystyy parantamaan myös muun tyylisillä treeneillä.

Eli tsemppiä itse kullekin mieleisten liikkumistapojen löytämiseen! Minun päivä alkoi tänään kahvakuulalla ja tulee päättymään Zumballa, mahtavaa! Tarmokasta tammikuuta!

Ei kommentteja: