perjantai 12. lokakuuta 2012

Viikonloppu!

Mahtavaa, viikonloppu edessä!

Huomenna olisi tarkoitus kestitä kavereita, joten kohta alkaa pieni leipomishetki. Tarkoituksena olisi väsätä juustokakku, kinkkupiirakka ja kenties unelmatorttu. Viime viikonloppuna kokeilin suklaapähkinänougatpaloja (sellanen pikku yhdyssana), mutta niistä ei tullut mitenkään erityisen herkullisia. Juustokakku sen sijaan on aina hyvää!

Katselin juuri netistä Helsingin yliopistossa pidetyn Studia Generalia -yleisöluennon, jossa puhuivat apulaisprofessori Kirsi Pietiläinen ja professori Marina Heinonen. Hieman kyllä sen jälkeen mietityttää kannattaako tuota kahvileipää alkaa leipomaan, mutta eiköhän sitä juhlatilaisuuksissa voi hyvällä omatunnolla syödä. Mutta onhan se huolestuttavaa, että suomalaiset miehet ovat 70-luvulta lihoneet 10 kg ja naiset 5 kg. Aikamoisia lukuja.

Erittäin mielenkiintoista on myös nykyinen trendi erilaisista ruokavalioista ja terveysvaikutteisesta ruoasta. Tästä asiasta puhui erittäin hyvin professori Heinonen. Hän pohti samaa kuin minäkin olen useamman kerran olen miettinyt, että mitä se luonnollinen ruoka oikein on ja miten se muuttuu luonnottomaksi jos se tulee tehtaasta. Luonnollisena pidetään myös erilaisia ravintolisiä ja kaiken maailman foodeja, jotka tuodaan tänne halki maapallon. Heinonen pohti myös ravitsemusasiantuntijana toimimista ja oikean tiedon tarjoajia. Aivan loistavaa puhetta, suosittelen katsomaan luennon, löytyy Helsingin yliopiston sivuilta.

Pohdinta terveysväitteistä olisi myös aina paikallaan. Tuotteita markkinoidaan vaikka miten, vaikka kaikkien väitteiden tulisi perustua tieteelliseen näyttöön. Tuli tuossa töissä juuri puhetta glutamiinista, jolla ei ole jauheena minkäännäköistä hyödyllistä vaikutusta. Silti sitä käytetään runsaasti varsinkin kuntosali-ihmisten keskuudessa. Miksi? Kuka on keksinyt, että siitä olisi meille hyötyä? Käytäntöhän ei läheskään aina ole sama asia kuin teoria. Kriittisyys kunniaan.


Eilen kävin vähän jumppaamassa, Zumban jälkeen hieman olkapäitä ja ojentajia:

Pystypun. laitteessa x 4
Vipunostot sivulle vinopenkkiä vasten x3
Vipunosto eteen tangolla x4
Takaolat vinopenkkiä vasten x4
Kapea penkki x3
Ranskalainen kp x3
Oj.punnerrus x2

Jeah. Huomenna vähän selkähommia. Nyt kohti Isomäkeä ja kiekkoiltaa. Erinomaista viikonloppua!

Ei kommentteja: