maanantai 28. marraskuuta 2011

Hävettävä bloggaaja?

Tässähän kävi nyt niin, että kirjoituksistani ärsyyntynyt karppaaja linkitti blogini karppaajien keskustelufoorumille ja senhän nyt tietää mitä siitä seuraa. Yhteydenottoja, jotka vaativat todistamaan sitä ja tätä.

Ilmeisesti minä ja blogini saavat jonkun (ilmeisesti tuntemani??) ihmisen tuntemaan häpeää siitä, että olemme samasta kaupungista. Häntä rauhoittaakseni voin todeta etten ole kuopiolainen eikä minusta milloinkaan sellaista tule. Aion muuttaa pois kaupungista valmistuttuani ja olen myös tullut tänne vain opiskellakseni. Eli älä suotta häpeä Kuopiota. Ainakaan tästä syystä.

Olen ilmeisesti aggressiivinen, joten yritän jatkossa hillitä itseäni. Olen kyllä lukenut aika paljon aggressiivisia karppauskirjoituksia, mutta ilmeisesti se on heidän yksityisoikeutensa. Ja myönnetään, että ihan aina minä en osaa käyttäytyä ja kiihdyn nollasta sataan noin nanosekunnissa, mutta kukapa meistä täydellinen olisi?

Se on kyllä harmi, jos tässä pysyvästi syntyy kaksi toimeen tulematonta ääripäätä karppaajien ja meidän suosituksia tukevien välille. Olisihan hienoa, jos pystyisimme löytämään kultaisen keskitien, jolla parantaa koko väestön terveyttä. Mutta jotenkin tämä keskustelu ajautuu aina samaan pattitilanteeseen, jossa keskustelun osapuolet eivät pysty toisiaan ymmärtämään. Se on sääli, mutta ilmeisesti minäkin olen aggressiollani sitä edesauttanut. Pitää siis antaa moitetta myös itselleen.

2 kommenttia:

Jonna1983 kirjoitti...

Sulla on ilmeisesti herkkänahkaisia lukijoita ;) Mun ymmärrykseen ei uppoa se et miks useampi ihminen ei vois olla tässäkin asiassa oikeassa? Tuskin ravinnonkaan osalta on olemassa vain yhtä ja oikeaa tietä joka sopii ihan kaikille. Omasta kokemuksesta voin sanoa ettei totaalinen karppaaminen ainakaan sovi mulle. Hiilari se on mikä tiellä pitää. Nähty ja koettu on. Kroppa menee aivan jumiin kun hiilarit vedetään alle 100 gramman.

Mä en ole lukenut sulta yhtään aggressiivista postausta. Kaikki on olleet silkkaa asiaa. Ja saathan sä omassa blogissas ja vieläpä ammattilaisena kertoa oman mielipiteesi eikös? Ja ihan ilman, että sun tarttee sen enempää tilittää miks oot just sitä mieltä.

Turha noista on välittää. Aina mahtuu joukkoon niitä, jotka vetää herneet nokkaan millon mistäkin ja sit toitottaa sitä ympäriinsä. En aina jaksa ymmärtää näitä ihmisiä.. Aina on vain ja ainoastaan hän itse joka on oikeassa.

Ja jos tää kyseinen närkästynyt tyyppi vielä tuntee sut niin luulis olevan pokkaa tulla keskustelemaan asiasta ihan nenätysten. Musta olis ainakin paljon antoisampaa keskustella asioista kasvotusten kuin huudella jossain foorumeilla...

PetraBettina kirjoitti...

Niin, tämä kuitenkin on henkilökohtainen blogini, enkä vielä toimi ravitsemuksen ammattilaisena, niin käsittääkseni voin silloin esittää mielipiteitäni miten haluan. Toki keskustelu on aina hyväksi, mutta syyttely ei ole keskustelemista. Ja jokseenkin minusta jatkuva syytöksiltä puolustautuminen on turhauttavaa eikä vie asiaa eteenpäin.

Pitää vain hyväksyä se, että en tule kaikkien mielestä tulevaisuudessa olemaan asiantuntija. Osa ihmisistä tulee pitämään minua aivopestynä väärinajattelijana mutta sille minä en oikeastaan voi mitään. Ei ole minun työni etsiä tutkimuksia suositusten takana, sen ovat tehneet muut tahot puolestani.

Eikä ravitsemus vieläkään ole mustavalkoista saati sitten ääripäitä. Itsekin olen kokeillut hiilihydraattien vähentämistä eikä se sopinut minulle. Paljon liikkuvana koen tarvitsevani riittävästi myös hiilihydraatteja enkä näe syytä poistaa viljoja ruokavaliostani. Mutta jokainen tavallaan.

Oikeassa kyllä olet, että aina tulee joku olemaan eri mieltä ihan kaikesta mitä kirjoittaa. Mutta ei kai tässä tarkoitus olekaan miellyttää vaan herättää ajatuksia. Tokihan pitää sitten kestää seuraukset, mutta joskus tämä ”keskustelu” vain saa ihan käsittämättömiä piirteitä.