Siirry pääsisältöön

Äiti-lapsi-jumppa

Ollaan tehty Tinskun kanssa välillä äiti-lapsi-jumppaa kotona. Aika harvoin kun Tinsku antaa äidin treenata ihan itsekseen. Ajateltiin tehdä teille hieno treenivideo meidän yhden päivän jumpasta, mutta koska tuli tietoteknisiä ongelmia, niin saatte tyytyä huonolaatuisiin kuviin. Pahoittelut siitä. Katsotaan sitä videota sitten ensi kerralla!


 
 
1. Tuolilta nousu
Lämmittelynä tuolilta ylös nousu 20-30 kertaa

 
 
2. Tuolilta nousu nostolla x 10
 
Ei onnistu ihan pienten vauvojen kanssa, mutta Tinskulle tämä on lempiliike!
Keskivartalo tiukkana, paino tukevasti kummallakin jalalla.
 
 
3. Kapea kyykky x 20
 
Polvet ja varpaat samaan suuntaan, selkä suorana.
Jalat hieman lantiota leveämmässä haara-asennossa.
 
 
4. Leveä kyykky, pieni pito alhaalla x 20
 
Edellistä asentoa hieman leveämpi jalkojen asento.
Pieni aukikierto jaloissa, selkä suorana.
Niin alas kuin pääset, parin sekunnin pito ja ylös.
 
 
5. Lantionnosto x 30
 
Pieni pito ylhäällä, alhaalla vain hipaisu lattiaan.
Puristus pakaroilla ja takareisillä.
 
 
6. Pusupunnerrus x 20
 
Kädet leveällä, keskivartalo tiukkana.
 
 
7. Ristikkäisen käden ja jalan nosto + pito + loitonnus x 10
 
Konttausasennossa pyrkimyksenä nostaa käsi ja jalka samaan linjaan vartalon kanssa
ilman vartalon kiertoa. Paino tasaisesti sekä kädellä että jalalla.
Pieni pito, vienti sivulle, takaisin ja alas.
 
Toistomäärät voi totta kai päättää myös itse. Itse tein nämä toistomäärät ja putkeen kolme kierrosta. Hiki tuli!
 
Tässä siis vielä yhteenvetona:
 
1) Tuolilta nousu lämmittelynä
2) Tuolilta nousu nostolla
3) Kyykky
4) Leveä kyykky pidolla
5) Lantionnosto
6) Pusupunnerrus
7) Ristikkäisen jalan ja käden nosto konttausasennossa (+pito+loitonnus)


 Tänään meillä oli Zumba-päivä. Opeteltiin ohjaajien Zumba-DVD:ltä uusia koreografioita.


Hyviä jumppia teillekin!

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Hei :) kiva treeni! Mikä kantoreppu teillä on?
PetraBettina sanoi…
Kiitos! Meillä on ErgoBaby 360 -kantoreppu. Olen tykännyt siitä tosi paljon! Meillä on myös Manduca, mutta se ei ole ollut ainakaan meille yhtä toimiva :) Ergossa on erityisen hyvää se, että siinä pystyy kantamaan kasvot eteenpäin, mistä Tinka tykkää!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vauvaperhe matkalla - Teneriffa ja Sunwing Fanabe Beach

Näin ensimmäisen lapsen kanssa tehdyn ulkomaan matkan jälkeen täytyy todeta, että kyllä tuollainen pieni ihminen muuttaa elämää aika lailla! Ensin jo Fitness Classicissa totesin, että enää ei taida ikinä tulla aikaa, kun pystyisin 110 % keskittymään johonkin asiaan. Osa minusta on aina Tinkan kanssa. Aina.

Matkalla taas huomasimme hyvin konkreettisesti sen, miten kaikki tehdään lapsen ehdoilla. Siis ihan kaikki. Ei kuulkaa paljon löhöilty auringossa tällä lomalla. Saati että olisi nautittu drinkkejä rauhassa terassilla. Tai edes vietetty niitä omia hetkiä kuntosalilla. Pääsin treenaamaan tasan kerran, että sillä lailla!

Menomatka Teneriffalle sujui hyvin. Tinka leikki sylissäni ja seurusteli kanssamatkustajien kanssa. Unta haettiin jonkin aikaa, mutta sitten hän nukahti syliini ja otti melkein parin tunnin unet. Kaiken kaikkiaan matka sujui ongelmitta.

Kuljetin Tinkaa lentokentillä ja busseissa kantorepussa eikä meillä ollut omia rattaita ollenkaan mukana. Olimme varanneet hotelli…

Synnytyskertomus - viikko sairaalassa

22.5.2017

Olin kovasti psyykannut itseäni siihen, että tämä toinen synnytys sujuisi ensimmäistä paremmin ja nopeammin. Tekisin kotona kaikkeni, jotta jaksaisin olla siellä supistusten kanssa mahdollisimman pitkään. Kaikki menisi hyvin ja olisin pian vauvan kanssa takaisin kotona.
No, asiat eivät aina mene kuten toivoo tai suunnittelee, varsinkaan näissä lastensaamisasioissa. Kipeät supistukset alkoivat viikko sitten tullen aina silloin tällöin yksittäisinä tai muutamina peräkkäisinä. Yhtenä yönä säännöllisiä supistuksia tuli viiden tunnin ajan, kunnes ne sitten lopahtivat. Tämänkin jälkeen aina silloin tällöin sai keskittyä hengittelemään ja pohtimaan, että nytkö..? Mutta ei. Sitten sunnuntain ja maanantain välisenä yönä parin tunnin tiheämpiän supistelujen jälkeen menivät lapsivedet. Soitto synnärille, josta kehotus siirtyä paikan päälle. Koska supistukset loppuivat siihen, lähdin yksinäni autolla liikkeelle. Enpä olisi ajatellut, että ajan itse synnärille, kun aika tulee, heh. Puol…

Väsymys pikkulapsiarjessa

Eräänä iltana nukkumaan mennessä päässäni pyöri ajatus, joka sanoi, että "Olen niin väsynyt. Niin väsynyt." Yritin sulkea silmät oikein tiukasti, jotta uni tulisi mahdollisimman pian, jotta saisin sitä unta mahdollisimman paljon enkä olisi enää niin väsynyt. Samalla yritin työntää jonnekin ajatukset siitä, etten ollut jaksanut hoitaa aamun asioita valmiiksi, joten aamu tulisi olemaan yhtä kaaosta kaikkien etsiessä kilpaa jotakin päälle laitettavaa. Uni tuli ja uni meni. Kuopus heräsi yöllä itkemään ja annoin hänen etsiä maitobaarin, koska niin sain itse jatkaa unia. Hetken kuluttua huomasin, että tyypin vaippa oli falskannut ja nousin hakemaan uutta vaippaa ja yökkäriä. Rukoilin, että hän jatkaisi unta mahdollisimman pian eikä suuttuisi toimeenpiteestä. Isosiskonsa kaipasi kainaloa ja kaivautui kiinni antaen muutaman ihanan silityksen äidille. Yritin jotenkin ahtautua heidän väliinsä ja olla mahdollisimman lähellä kumpaakin, jotta heidän unensa jatkuisivat hyvin. Aamulla he…