Siirry pääsisältöön

200 vaunulenkin haaste


Viime vuotta lukuun ottamatta olen joka vuosi jo monien vuosien ajan haastanut itseäni jotenkin fyysisesti. On ollut fitnesskisoja, kilpa-aerobicia ja yksi puolimaratonkin. Halusin keksiä tällekin vuodelle jotakin haastetta. Syksyn fitnesskisoihin tuskin jaksaisin valmistautua (no heh heh...) ja Yyterin puolimaratonkin saattaa tulla minulle liian äkkiä, joten kehittelin hieman leppoisampaa haastetta.

Tavoitteena on siis tehdä vuoden aikana 200 vaunulenkkiä Tinskun kanssa. Tavoite otetaan tosissaan, mutta ei vakavasti. Haastoin Instassa ja Facessa ihmisiä mukaan ja muutama ilmoittautuja tulikin! Ryhmäpaine on välillä hyvä asia. Lenkin vähimmäispituus on 30 minuuttia ja sen saa toki tehdä ilman vaunujakin. Tervetuloa mukaan!

Vuoden ekalta lenkiltä 1.1.2016


Pakkasella pitää varustautua lämpimiin vaatteisiin!


Palasin nyt säännöllisesti ohjaamaan tunteja ja huomasin heti, ettei kunto ole vielä entisellään. Pelkkä kävely vaunujen kanssa ei kuntoa kovin paljoa nosta. Nyt kun vetää sykettä nostavia tunteja (minulla Zumba ja Sh`Bam), niin tunnin aikana väsyy aivan eri tavalla kuin ennen raskautta ja naamakin näyttää värillään, että jumpattu on. Minusta tulee siis aivan kirkkaanpunainen, kun kunnolla huhkin. Se on kohtalaisen noloa, mutta tapahtuu myös, vaikka olisin hyvässäkin kunnossa. No, punainen on ihan kiva väri, ei kai siinä mitään.


Hikoileminen näiden kevyiden vaunulenkkien jälkeen on kuitenkin todella mukavaa! Ja tunnin aikana en edes muista miettiä, että mitenköhän kotona mahtaa sujua vaan kaikki ajatukset ovat tunnissa. Ensimmäinen Sh`Bam oli vielä vähän hakemista, mutta seuraava meni jo rutiinilla ja nauttien. Oli niin hauskaa! Uusi Sh`Bam ei innostanut ekalla kerralla, mutta mitä enemmän ohjelmaa vetää, sitä mukavammalta se alkaa tuntua. Uusi BodyPump on mielestäni tosi hyvä, vaikka muutamassa biisissä siirtymiset ovatkin turhan nopeita. Tykkään, että nyt ohjelmassa saa käyttää aika hyvin painoja. Tosin itsellä jalat eivät vieläkään ole entisissä voimissaan ja askelkyykyt teen toistaiseksi ilman painoja. Mutta eiköhän ne jalkalihaksetkin tässä piakkoin löydy! Vatsalihakset jätän vielä tekemättä, sillä vatsalihasteni välissä on edelleen komia rako. Eivät siis ole raskaudesta vielä kunnolla palautuneet.

Omat treenit sisältävät tällä hetkellä vain niitä vaunulenkkejä sekä kotitreenejä. Ohjaan tunteja kaksi tai kolme kertaa viikossa (BodyPump 1-2 kertaa + Sh`Bam + Zumba) ja ne ovat toistaiseksi ainoat kotoa ilman Tinskua poistumiseni. Salitreenit ovat siis jääneet. Kyllähän se vähän harmittaa, mutta toisaalta taas, Tinsku on pieni vain hetken. Kotitreenejä teen silloin tällöin, kun Tinsku sen sallii. Hän yleensä nauraa vieressä huvittavaa äitiään. Olen yrittänyt opettaa häntä laskemaan kymmeneen, mutta ihan vielä se ei onnistu.

Yksi kotitreeni:
ojentajapunnerrus, kuulan nosto eteen, rintalihaspunnerrus,
takareidet pallolla sekä vauhtipunnerrus kuulalla.
Jokaista kymmenen toistoa ja yhteen putkeen
neljä kierrosta.

Tinsku toimii apuohjaajana, kun äiti
opettelee jumppajuttuja!

Better Bodiesia kiireestä kantapäähän,
vaatteet by Fit4You
Paino laskee edelleen hitaasti. Kovin paljoa en ole ruokavalioon kiinnittänyt huomiota; perusjutuilla mennään ja herkuteltukin on. Tällä hetkellä raskautta edeltävään painoon on kaksi kiloa matkaa ja olo on aika mukava. Yritän välttää suurta puntarilla ravaamista ja sen sijaan keskittyä riittävään ja monipuoliseen syömiseen. Ja säännöllisyyteen, mikä tuntuu näin kotona ollessa monesti unohtuvan. Onneksi jumpat tuovat taas nälän tunnetta ihan eri tavalla takaisin.

Jumppaaminen lisää ruokahalua!

Pähkinöitä löytyy aina nojatuolin vierestä.
Jos Tinskua syöttäessä äidille tulee nälkä,
on apu lähellä!

 
Yllä kuva sarjastamme kiiltokuvamaisenkauniit annokset...eiku...Esimerkki siitä, miten helpoksi ruoanlaiton voi tehdä; kaupan tiskiltä grillattua broileria ja Waldorfin salaattia, kylkeen riisi-vihannessekoitus pakkasesta, päälle loraus öljyä. Tässäkin viidessä minuutissa, kun ladoin nämä lautaselle, ehti Tinsku jo hermostua. Siksi en jaksa ihan joka päivä stressata ruoanlaitosta vaan joskus voin turvautua tällaisiin helppoihin ratkaisuihin. Hyvää ruokahalua!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vauvaperhe matkalla - Teneriffa ja Sunwing Fanabe Beach

Näin ensimmäisen lapsen kanssa tehdyn ulkomaan matkan jälkeen täytyy todeta, että kyllä tuollainen pieni ihminen muuttaa elämää aika lailla! Ensin jo Fitness Classicissa totesin, että enää ei taida ikinä tulla aikaa, kun pystyisin 110 % keskittymään johonkin asiaan. Osa minusta on aina Tinkan kanssa. Aina.

Matkalla taas huomasimme hyvin konkreettisesti sen, miten kaikki tehdään lapsen ehdoilla. Siis ihan kaikki. Ei kuulkaa paljon löhöilty auringossa tällä lomalla. Saati että olisi nautittu drinkkejä rauhassa terassilla. Tai edes vietetty niitä omia hetkiä kuntosalilla. Pääsin treenaamaan tasan kerran, että sillä lailla!

Menomatka Teneriffalle sujui hyvin. Tinka leikki sylissäni ja seurusteli kanssamatkustajien kanssa. Unta haettiin jonkin aikaa, mutta sitten hän nukahti syliini ja otti melkein parin tunnin unet. Kaiken kaikkiaan matka sujui ongelmitta.

Kuljetin Tinkaa lentokentillä ja busseissa kantorepussa eikä meillä ollut omia rattaita ollenkaan mukana. Olimme varanneet hotelli…

Synnytyskertomus - viikko sairaalassa

22.5.2017

Olin kovasti psyykannut itseäni siihen, että tämä toinen synnytys sujuisi ensimmäistä paremmin ja nopeammin. Tekisin kotona kaikkeni, jotta jaksaisin olla siellä supistusten kanssa mahdollisimman pitkään. Kaikki menisi hyvin ja olisin pian vauvan kanssa takaisin kotona.
No, asiat eivät aina mene kuten toivoo tai suunnittelee, varsinkaan näissä lastensaamisasioissa. Kipeät supistukset alkoivat viikko sitten tullen aina silloin tällöin yksittäisinä tai muutamina peräkkäisinä. Yhtenä yönä säännöllisiä supistuksia tuli viiden tunnin ajan, kunnes ne sitten lopahtivat. Tämänkin jälkeen aina silloin tällöin sai keskittyä hengittelemään ja pohtimaan, että nytkö..? Mutta ei. Sitten sunnuntain ja maanantain välisenä yönä parin tunnin tiheämpiän supistelujen jälkeen menivät lapsivedet. Soitto synnärille, josta kehotus siirtyä paikan päälle. Koska supistukset loppuivat siihen, lähdin yksinäni autolla liikkeelle. Enpä olisi ajatellut, että ajan itse synnärille, kun aika tulee, heh. Puol…

Väsymys pikkulapsiarjessa

Eräänä iltana nukkumaan mennessä päässäni pyöri ajatus, joka sanoi, että "Olen niin väsynyt. Niin väsynyt." Yritin sulkea silmät oikein tiukasti, jotta uni tulisi mahdollisimman pian, jotta saisin sitä unta mahdollisimman paljon enkä olisi enää niin väsynyt. Samalla yritin työntää jonnekin ajatukset siitä, etten ollut jaksanut hoitaa aamun asioita valmiiksi, joten aamu tulisi olemaan yhtä kaaosta kaikkien etsiessä kilpaa jotakin päälle laitettavaa. Uni tuli ja uni meni. Kuopus heräsi yöllä itkemään ja annoin hänen etsiä maitobaarin, koska niin sain itse jatkaa unia. Hetken kuluttua huomasin, että tyypin vaippa oli falskannut ja nousin hakemaan uutta vaippaa ja yökkäriä. Rukoilin, että hän jatkaisi unta mahdollisimman pian eikä suuttuisi toimeenpiteestä. Isosiskonsa kaipasi kainaloa ja kaivautui kiinni antaen muutaman ihanan silityksen äidille. Yritin jotenkin ahtautua heidän väliinsä ja olla mahdollisimman lähellä kumpaakin, jotta heidän unensa jatkuisivat hyvin. Aamulla he…