maanantai 11. tammikuuta 2016

200 vaunulenkin haaste


Viime vuotta lukuun ottamatta olen joka vuosi jo monien vuosien ajan haastanut itseäni jotenkin fyysisesti. On ollut fitnesskisoja, kilpa-aerobicia ja yksi puolimaratonkin. Halusin keksiä tällekin vuodelle jotakin haastetta. Syksyn fitnesskisoihin tuskin jaksaisin valmistautua (no heh heh...) ja Yyterin puolimaratonkin saattaa tulla minulle liian äkkiä, joten kehittelin hieman leppoisampaa haastetta.

Tavoitteena on siis tehdä vuoden aikana 200 vaunulenkkiä Tinskun kanssa. Tavoite otetaan tosissaan, mutta ei vakavasti. Haastoin Instassa ja Facessa ihmisiä mukaan ja muutama ilmoittautuja tulikin! Ryhmäpaine on välillä hyvä asia. Lenkin vähimmäispituus on 30 minuuttia ja sen saa toki tehdä ilman vaunujakin. Tervetuloa mukaan!

Vuoden ekalta lenkiltä 1.1.2016


Pakkasella pitää varustautua lämpimiin vaatteisiin!


Palasin nyt säännöllisesti ohjaamaan tunteja ja huomasin heti, ettei kunto ole vielä entisellään. Pelkkä kävely vaunujen kanssa ei kuntoa kovin paljoa nosta. Nyt kun vetää sykettä nostavia tunteja (minulla Zumba ja Sh`Bam), niin tunnin aikana väsyy aivan eri tavalla kuin ennen raskautta ja naamakin näyttää värillään, että jumpattu on. Minusta tulee siis aivan kirkkaanpunainen, kun kunnolla huhkin. Se on kohtalaisen noloa, mutta tapahtuu myös, vaikka olisin hyvässäkin kunnossa. No, punainen on ihan kiva väri, ei kai siinä mitään.


Hikoileminen näiden kevyiden vaunulenkkien jälkeen on kuitenkin todella mukavaa! Ja tunnin aikana en edes muista miettiä, että mitenköhän kotona mahtaa sujua vaan kaikki ajatukset ovat tunnissa. Ensimmäinen Sh`Bam oli vielä vähän hakemista, mutta seuraava meni jo rutiinilla ja nauttien. Oli niin hauskaa! Uusi Sh`Bam ei innostanut ekalla kerralla, mutta mitä enemmän ohjelmaa vetää, sitä mukavammalta se alkaa tuntua. Uusi BodyPump on mielestäni tosi hyvä, vaikka muutamassa biisissä siirtymiset ovatkin turhan nopeita. Tykkään, että nyt ohjelmassa saa käyttää aika hyvin painoja. Tosin itsellä jalat eivät vieläkään ole entisissä voimissaan ja askelkyykyt teen toistaiseksi ilman painoja. Mutta eiköhän ne jalkalihaksetkin tässä piakkoin löydy! Vatsalihakset jätän vielä tekemättä, sillä vatsalihasteni välissä on edelleen komia rako. Eivät siis ole raskaudesta vielä kunnolla palautuneet.

Omat treenit sisältävät tällä hetkellä vain niitä vaunulenkkejä sekä kotitreenejä. Ohjaan tunteja kaksi tai kolme kertaa viikossa (BodyPump 1-2 kertaa + Sh`Bam + Zumba) ja ne ovat toistaiseksi ainoat kotoa ilman Tinskua poistumiseni. Salitreenit ovat siis jääneet. Kyllähän se vähän harmittaa, mutta toisaalta taas, Tinsku on pieni vain hetken. Kotitreenejä teen silloin tällöin, kun Tinsku sen sallii. Hän yleensä nauraa vieressä huvittavaa äitiään. Olen yrittänyt opettaa häntä laskemaan kymmeneen, mutta ihan vielä se ei onnistu.

Yksi kotitreeni:
ojentajapunnerrus, kuulan nosto eteen, rintalihaspunnerrus,
takareidet pallolla sekä vauhtipunnerrus kuulalla.
Jokaista kymmenen toistoa ja yhteen putkeen
neljä kierrosta.

Tinsku toimii apuohjaajana, kun äiti
opettelee jumppajuttuja!

Better Bodiesia kiireestä kantapäähän,
vaatteet by Fit4You
Paino laskee edelleen hitaasti. Kovin paljoa en ole ruokavalioon kiinnittänyt huomiota; perusjutuilla mennään ja herkuteltukin on. Tällä hetkellä raskautta edeltävään painoon on kaksi kiloa matkaa ja olo on aika mukava. Yritän välttää suurta puntarilla ravaamista ja sen sijaan keskittyä riittävään ja monipuoliseen syömiseen. Ja säännöllisyyteen, mikä tuntuu näin kotona ollessa monesti unohtuvan. Onneksi jumpat tuovat taas nälän tunnetta ihan eri tavalla takaisin.

Jumppaaminen lisää ruokahalua!

Pähkinöitä löytyy aina nojatuolin vierestä.
Jos Tinskua syöttäessä äidille tulee nälkä,
on apu lähellä!

 
Yllä kuva sarjastamme kiiltokuvamaisenkauniit annokset...eiku...Esimerkki siitä, miten helpoksi ruoanlaiton voi tehdä; kaupan tiskiltä grillattua broileria ja Waldorfin salaattia, kylkeen riisi-vihannessekoitus pakkasesta, päälle loraus öljyä. Tässäkin viidessä minuutissa, kun ladoin nämä lautaselle, ehti Tinsku jo hermostua. Siksi en jaksa ihan joka päivä stressata ruoanlaitosta vaan joskus voin turvautua tällaisiin helppoihin ratkaisuihin. Hyvää ruokahalua!

Ei kommentteja: