Siirry pääsisältöön

Ensimmäisestä sykähdyksestä viimeiseen

Ennen dieetin alkua vietettiin lomaa. Lomaa, joka kului lähinnä syöden.

Tätä neuvoa noudatettiin.


Alkupalat...
Vierailtiin Helsingissä, Silja Serenadella, Tukholmassa ja Kuopiossa. Kuopiossa sentään myös treenattiin, joten ei ollut täysin porsastelureissu. Serenaden ruokaa pitää kyllä kehua, sillä yleensä en buffet-pöydistä välitä. Tavallisesti ne sisältävät runsaasti kalaa, jolloin kala-allergisen alkupalat jäävät melko pieniksi ja sitten suppean lämpimän ruoan valikoiman. Mutta nyt myös meille kalattomille oli runsaasti hyviä alkupaloja tarjolla. Ja seuraavan illan ravintolaillallinen laivalla oli myös oikein maistuva.

Viimeisenä sunnuntaina ennen dieettiä syötiin perhepäivällisellä alkuruoaksi salaattia pekonilla, krutongeilla ja uppomunalla, pääruoaksi pihviä naudasta sekä porsaasta ja valkosipuliperunoita ja jälkiruoaksi marenkikakkua. Kotiin illaksi hankitut suklaat sai kyllä suosiolla viedä seuraavana päivänä anoppilaan :)


Dieetillä on hyvä olla.
 
Ja sitten dieetille. Aloituspaino jonkin verran korkeampi kuin aiemmin, joten aloituskin hieman räväkämmin. Yllättävän kova totuttautuminen tähän on taas ollut. Vaatii suunnittelemista, suunnittelemista ja suunnittelemista. Joka aamu on mietittävä päivän ohjelma ja se missä välissä aikoo syödä. Samalla saa heittää jäähyväiset niille hetkille sohvalla elokuvan ja irtokarkkipussin seurassa. Tai lasilliselle viiniä ystävien kanssa. Tai ex tempore -leipomisille ja pitkän kaavan mukaan syödyille illallisille. Päätä koeteltiin heti ensimmäisellä viikolla, kun ystävien luona iltaa istuessa litkin Pommac Lightia ja söin eväitä muovikiposta, kun kaverit nauttivat siideriä ja sipsejä. Eilen vierailtiin elokuvissa, jossa popcornien sijaan eväänä toimi puoli litraa Jaffa Lightia, joka sekin jäi juomatta, koska puolesta välistä leffaa jo aloin odottamaan vessaan pääsyä. Dieetin pieniä iloja; juo, juo ja juo, mutta pidä huolta että olet tunnin välein naistenhuoneen lähettyvillä ;)

Sinänsä eihän tuo dieettiruoka nyt kovin huonoa ole. Samaa kuin ennenkin mutta puntarin kautta ja ilman kastikkeita. Ja ilman, että yhtään mitään menee aterioiden välillä suuhun. Paitsi vettä. Tämähän on myös muiden painonhallitsijoiden resepti: lautasmalli ja napostelut pois. Toimii. Fitnessdieetti eroaa vain siinä, että se ei salli lipsumista. On kyse pienistä asioista eikä silloin voi "ottaa edes vähän" tai "edes joskus harvoin". Syödään suunnitelman mukaan ja piste. Aluksi se on vaikeampaa, kun kehitys ei vielä niin selkeästi näy, mutta rutinoituminen auttaa.
 
Näillä mennään sitten elo-syyskuun vaihteeseen asti. Toivottavasti siis, sillä tarkoitus olisi SM-karsinnoista lunastaa paikka SM-kisoihin. Karsinnat käydään elokuun puolella. Eli valmistautuminen on alkanut ja homma vedetään täysillä alusta loppuun. Ensimmäisestä sykähdyksestä viimeiseen.
 


Lause kuuluu oikeasti Ässille mutta toimii. Ja fanaattisena kannattajana toivon runsaasti sykkimistä sekä itselleni että Ässille. Ja kaikille muillekin kilpailuihin valmistautuville erinomaista kevättä ja kesää! Eiköhän nautita :)

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Toi takaosasto on kyl vitun kova! Näyttää varmaan sit niin rajulta lavalla! Tsemppii diäättiin!:) -siskos
PetraBettina sanoi…
Thanks sister! Vähän vielä leveyttä lissää, niin hyvä tulee. Erityisen kehittämisen kohteena tuo minun onneton selkä onkin ollut (ja on edelleen).
Unknown sanoi…
Ihana selkä :) Lisään sut mun suosikkeihin, hyvä blogi. Nyt töissä niin täytyy illolla lukea ajan kanssa rauhassa :)
Kerttu sanoi…
Mieki löysin nyt tänne, kiva blogi! :) Eli syksyn bf- kisoihin? :) Onko valmentaja? Treenitehoja, tsemppiä!! <3
PetraBettina sanoi…
Kiitos kiitos! Syksyn kisoihin kyllä ja pisimmät bf-tytsyt sarjana :) J. Ossi toimii valmentajana.
Kerttu sanoi…
Loistavaa, upea malli Sulla, ja Jerry, hyvissä käsissä oot!!! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vauvaperhe matkalla - Teneriffa ja Sunwing Fanabe Beach

  Näin ensimmäisen lapsen kanssa tehdyn ulkomaan matkan jälkeen täytyy todeta, että kyllä tuollainen pieni ihminen muuttaa elämää aika lailla! Ensin jo Fitness Classicissa totesin, että enää ei taida ikinä tulla aikaa, kun pystyisin 110 % keskittymään johonkin asiaan. Osa minusta on aina Tinkan kanssa. Aina. Matkalla taas huomasimme hyvin konkreettisesti sen, miten kaikki tehdään lapsen ehdoilla. Siis ihan kaikki. Ei kuulkaa paljon löhöilty auringossa tällä lomalla. Saati että olisi nautittu drinkkejä rauhassa terassilla. Tai edes vietetty niitä omia hetkiä kuntosalilla. Pääsin treenaamaan tasan kerran, että sillä lailla!  Todistusaineistoa treenistä! Hotellin sali oli todella hyvin varusteltu eikä ruuhkaa ollut. Menomatka Teneriffalle sujui hyvin. Tinka leikki sylissäni ja seurusteli kanssamatkustajien kanssa. Unta haettiin jonkin aikaa, mutta sitten hän nukahti syliini ja otti melkein parin tunnin unet. Kaiken kaikkiaan matka sujui ongelmitta. Kuljetin Tinkaa lentoken

Synnytyskertomus - viikko sairaalassa

  22.5.2017 Olin kovasti psyykannut itseäni siihen, että tämä toinen synnytys sujuisi ensimmäistä paremmin ja nopeammin. Tekisin kotona kaikkeni, jotta jaksaisin olla siellä supistusten kanssa mahdollisimman pitkään. Kaikki menisi hyvin ja olisin pian vauvan kanssa takaisin kotona. No, asiat eivät aina mene kuten toivoo tai suunnittelee, varsinkaan näissä lastensaamisasioissa. Kipeät supistukset alkoivat viikko sitten tullen aina silloin tällöin yksittäisinä tai muutamina peräkkäisinä. Yhtenä yönä säännöllisiä supistuksia tuli viiden tunnin ajan, kunnes ne sitten lopahtivat. Tämänkin jälkeen aina silloin tällöin sai keskittyä hengittelemään ja pohtimaan, että nytkö..? Mutta ei. Sitten sunnuntain ja maanantain välisenä yönä parin tunnin tiheämpiän supistelujen jälkeen menivät lapsivedet. Soitto synnärille, josta kehotus siirtyä paikan päälle. Koska supistukset loppuivat siihen, lähdin yksinäni autolla liikkeelle. Enpä olisi ajatellut, että ajan itse synnärille, kun aika tule

Onnistuneet ja vähemmän onnistuneet vauvahankinnat

Varoitus; pelkkää vauvahöpötystä tiedossa! Pienen ihmisen tulo aikaansaa melko paljon shoppailua. On käsittämätöntä miten paljon niin pieni ihmistaimi tarvitsee tavaraa. Tai tarvitsee ja tarvitsee, kai sitä vähemmälläkin selviäisi, mutta kyllähän se tavara elämää helpottaa. Jonkun verran tekisin asioita ja ostoksia kuitenkin toisin, jos nyt saisin valita. Lähinnä, kun ajattelisin, että panostanko vai pihistänkö, niin tällä tiedolla valitsisin aina panostan. Kaikki pihistykseni kohteet ovat olleet huonoja päätöksiä. Ainakin meidän elämässä. PINNASÄNKY Pinnasängyn kanssa olisi oikeastaan voinut pihistellä todella paljon, sillä eihän me tarvittaisi koko sänkyä! Se on kyllä makuuhuoneessamme, mutta toimii vain laitana, jottei Tinka putoa sängystä lattialle. Varsinaisesti nukkumista on pinnasängyssä harrastettu ehkä kaksi kertaa kymmenen minuuttia. Pinnasängyn ostimme Ikeasta ja pohdimme tuolloin, että tarvitaanko sänkyä, josta saa laidan alas. Emme keksineet käyttöä sellaiselle (Ker