tiistai 9. huhtikuuta 2013

BodyPump-peruskoulutus

Viime viikonloppuna vietettiin kolme tiukkaa treenipäivää Les Millsin BodyPumpin merkeissä. BodyPumphan on laji, jota olen pitkään vierastanut. Olen varmasti  kommentoinut sitä vähemmän mairittelevilla adjektiiveilla ja vannonut pysyväni pois ohjaajan paikalta. No, never say never.

Jos ajattelen että haluan saada lisää haastetta ohjaamiseen, niin mikä siihen paremmin sopisikaan kuin Pump! Ei siksi, että sen tekniikka olisi erityisen haastavaa tai koreografia hankala opetella, ne ovat minulle melko helppoja, vaan siksi että lihaskestävyyteni on huono. Jos tekee salilla max. 15 toiston sarjoja, on melkoinen shokki mennä tunnille, jossa tehdään 900 toistoa 50 minuutissa. Painot ovat pienet mutta polte hirmuinen.

Tai no, niinhän minä niistä painoista luulin. Koulutukseen mennessä minulla oli rintakappaleessa yhteensä kymmenen kiloa painoa eli vitoset päissä. Tällä sain hyvän poltteen rintaan, koska sarja on pitkä. Koska jo tämä tuntui hieman tuskaiselta, ajattelin etten pysty painoja lisäämään. No, viikonlopun aikana painoa rintakappaleeseen tuli yhteensä seitsemän kiloa lisää. Että sillä lailla.

Suurin opetus taisikin olla se, että yleensä pää pettää ennen kuin kroppa. Pitää vaatia itseltään, pitää ihan oikeasti tehdä töitä. Pitää ajatella etten jaksa enää, päästä sitten kivun yli ja jatkaa vielä loppuun asti. Sitä pystyy uskomattomiin suorituksiin, kun vain jatkaa, jatkaa, jatkaa ja antaa kivun kadota pois mielestä.

Painoilla oli toki merkityksensäkin muuten kuin tehokkaan treenin kannalta. Koska kappaleissa välillä vaihdetaan rytmitystä, on isommilla painoilla sitkeä liike helpompi tehdä. Tällöin liike näyttää oikeanlaiselta rutistukselta eikä vain helpolta työnnöltä. Ja toki syke nousee huomattavasti enemmän tällä tavalla.

Koulutus itsessään oli aivan huippu, aivan kuin kaikki ohjaajakoulutukset, joissa olen ollut. Les Millsiltä on nyt kasassa BodyAttack, Sh`Bam sekä BodyPump. Tosin Pumpistahan minulla ei vielä ole lisenssiä, se vaatii ensin lisenssivideon kuvaamisen ja hyväksytyn arvioinnin.

Kuva: Mike Siren (2010)
Mitä muuta kuuluu huhtikuuhun? Ainakin Fitness Classic ensi viikonloppuna! Ensimmäistä kertaa lähden kisaan huoltajan ja valmentajan roolissa, kun valmennettavani kilpailee Bikini-sarjassa. Olen aivan täpinöissäni hänen puolestaan ja on mahtavaa lähteä haistelemaan kisatunnelmaa! Kisasta saa lisää motivaatiota omaan dieettiin, jonka suhteen olen melko kärsimätön ja tahtoisin olla jo pitkällä... No, hiljaa hyvä tulee. Motivaation puutetta ei siis todellakaan ole, intoa piukassa ollaan!

Kuva: Mike Siren (2010)
Ai niin, pakko vielä hehkuttaa, Pata on finaalissa! :)

2 kommenttia:

Kerttu kirjoitti...

Nautihan kisafiiliksestä nyt Valkun roolissa, ku ite oot sitte lauteila syksyllä! :) Kuka kisaa Sinun holhokki? Tsemppistä sinne!!

PetraBettina kirjoitti...

Marjo kisaa bikinin lyhyessa sarjassa. Pitkä ja pätkä siis liikkeellä ;) Mahtavaa on seurailla toisen viimeistelyviikkoa, kun ollaan kumpikin ihan innoissamme :)