maanantai 1. huhtikuuta 2013

Ensimmäisestä sykähdyksestä viimeiseen

Ennen dieetin alkua vietettiin lomaa. Lomaa, joka kului lähinnä syöden.

Tätä neuvoa noudatettiin.


Alkupalat...
Vierailtiin Helsingissä, Silja Serenadella, Tukholmassa ja Kuopiossa. Kuopiossa sentään myös treenattiin, joten ei ollut täysin porsastelureissu. Serenaden ruokaa pitää kyllä kehua, sillä yleensä en buffet-pöydistä välitä. Tavallisesti ne sisältävät runsaasti kalaa, jolloin kala-allergisen alkupalat jäävät melko pieniksi ja sitten suppean lämpimän ruoan valikoiman. Mutta nyt myös meille kalattomille oli runsaasti hyviä alkupaloja tarjolla. Ja seuraavan illan ravintolaillallinen laivalla oli myös oikein maistuva.

Viimeisenä sunnuntaina ennen dieettiä syötiin perhepäivällisellä alkuruoaksi salaattia pekonilla, krutongeilla ja uppomunalla, pääruoaksi pihviä naudasta sekä porsaasta ja valkosipuliperunoita ja jälkiruoaksi marenkikakkua. Kotiin illaksi hankitut suklaat sai kyllä suosiolla viedä seuraavana päivänä anoppilaan :)


Dieetillä on hyvä olla.
 
Ja sitten dieetille. Aloituspaino jonkin verran korkeampi kuin aiemmin, joten aloituskin hieman räväkämmin. Yllättävän kova totuttautuminen tähän on taas ollut. Vaatii suunnittelemista, suunnittelemista ja suunnittelemista. Joka aamu on mietittävä päivän ohjelma ja se missä välissä aikoo syödä. Samalla saa heittää jäähyväiset niille hetkille sohvalla elokuvan ja irtokarkkipussin seurassa. Tai lasilliselle viiniä ystävien kanssa. Tai ex tempore -leipomisille ja pitkän kaavan mukaan syödyille illallisille. Päätä koeteltiin heti ensimmäisellä viikolla, kun ystävien luona iltaa istuessa litkin Pommac Lightia ja söin eväitä muovikiposta, kun kaverit nauttivat siideriä ja sipsejä. Eilen vierailtiin elokuvissa, jossa popcornien sijaan eväänä toimi puoli litraa Jaffa Lightia, joka sekin jäi juomatta, koska puolesta välistä leffaa jo aloin odottamaan vessaan pääsyä. Dieetin pieniä iloja; juo, juo ja juo, mutta pidä huolta että olet tunnin välein naistenhuoneen lähettyvillä ;)

Sinänsä eihän tuo dieettiruoka nyt kovin huonoa ole. Samaa kuin ennenkin mutta puntarin kautta ja ilman kastikkeita. Ja ilman, että yhtään mitään menee aterioiden välillä suuhun. Paitsi vettä. Tämähän on myös muiden painonhallitsijoiden resepti: lautasmalli ja napostelut pois. Toimii. Fitnessdieetti eroaa vain siinä, että se ei salli lipsumista. On kyse pienistä asioista eikä silloin voi "ottaa edes vähän" tai "edes joskus harvoin". Syödään suunnitelman mukaan ja piste. Aluksi se on vaikeampaa, kun kehitys ei vielä niin selkeästi näy, mutta rutinoituminen auttaa.
 
Näillä mennään sitten elo-syyskuun vaihteeseen asti. Toivottavasti siis, sillä tarkoitus olisi SM-karsinnoista lunastaa paikka SM-kisoihin. Karsinnat käydään elokuun puolella. Eli valmistautuminen on alkanut ja homma vedetään täysillä alusta loppuun. Ensimmäisestä sykähdyksestä viimeiseen.
 


Lause kuuluu oikeasti Ässille mutta toimii. Ja fanaattisena kannattajana toivon runsaasti sykkimistä sekä itselleni että Ässille. Ja kaikille muillekin kilpailuihin valmistautuville erinomaista kevättä ja kesää! Eiköhän nautita :)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toi takaosasto on kyl vitun kova! Näyttää varmaan sit niin rajulta lavalla! Tsemppii diäättiin!:) -siskos

PetraBettina kirjoitti...

Thanks sister! Vähän vielä leveyttä lissää, niin hyvä tulee. Erityisen kehittämisen kohteena tuo minun onneton selkä onkin ollut (ja on edelleen).

MissEvilEve kirjoitti...

Ihana selkä :) Lisään sut mun suosikkeihin, hyvä blogi. Nyt töissä niin täytyy illolla lukea ajan kanssa rauhassa :)

Kerttu kirjoitti...

Mieki löysin nyt tänne, kiva blogi! :) Eli syksyn bf- kisoihin? :) Onko valmentaja? Treenitehoja, tsemppiä!! <3

PetraBettina kirjoitti...

Kiitos kiitos! Syksyn kisoihin kyllä ja pisimmät bf-tytsyt sarjana :) J. Ossi toimii valmentajana.

Kerttu kirjoitti...

Loistavaa, upea malli Sulla, ja Jerry, hyvissä käsissä oot!!! :)