Siirry pääsisältöön

Kehonkuva raskauden jälkeen


Kadonnutta vyötäröä etsimässä
Synnytyksen jälkeen painoni on pudonnut 20 kg. Olen ollut melko tyytyväinen peilikuvaani ja olo on tuntunut suhteellisen hoikalta. Olinhan raskaana satakiloinen möhkäle, jolla oli kaksoisleuka ja ennätysmäärä selluliittia. Ainoastaan vaatteet ovat kertoneet, että tässä ollaan vielä hieman tavallista tuhdimmassa kunnossa. Päälle mahtuvien housujen lukumäärä kun on edelleen laskettavissa yhden käden sormin eikä niihin mahdu ainoitakaan farkkuja.

Fiilis on kuitenkin ollut suhteellisen hyvä. Kunnes menin salille. Siellä on nimittäin peilit joka paikassa! Sain treenivyön juuri ja juuri puristettua viimeiseen reikään, mutta lopputulos ei näyttänyt kauniilta. Lopputreenin pohdinkin, että miksi ihmeessä olin lähtenyt tiukoissa trikoissa treenaamaan.  Miksi en maastoutunut löysiin vaatteisiin? Joskus kannattaisi vilkaista peiliin jo kotona. Olisin halunnut selitellä kanssatreenaajille, että olen hiljattain synnyttänyt ja siksi minulla on vielä melko iso vatsamakkara. Samasta syystä treenipainoni ovat vielä melko pienet, oikeasti olen paljon vahvempi. Ja sitten aloin miettiä, että mitä hittoa.  Mitä minun makkarani nyt kenellekään kuuluvat ja ketä ne oikeasti edes kiinnostavat? Veikkaan, että suurin osa treenaajista kuitenkin keskittyy lähinnä siihen omaan tekemiseensä. Itse aina vakuutan ensikertalaisille, ettei salilla kukaan ehdi muita katselemaan, jos keskittyy omaan tekemiseensä.

Tinka täyttää kohta vasta kolme kuukautta, mutta aika on tuntunut pitkältä. Ehkä siksi odotan, että olisin jo paremmassa kunnossa. Huomaan saman hätäilyn myös Tinkan kanssa. Miksi hän ei nuku kunnollisia päiväunia? Miksi hänellä ei ole rytmiä? Miksi päivät ovat niin erilaisia? Miksi hän vaatii jatkuvaa sylissä oloa? Kunnes muistan, ettei hän ole edes kolmea kuukautta vielä. Totta kai minun päiväni kuuluvatkin kulua vain häntä hoitaen. Ei tässä vielä tarvitse paljon muuta saada aikaiseksi. Blogitekstitkin syntyvät kirjoitelleen lauseen siellä ja toisen tuolla, kun vauva nukkuu sylissä.


Tuntuu kuin raskauteen ja synnytyksestä palautumiseen olisi kulunut pieni ikuisuus. Niinpä nyt kun treenaaminen tuntui jo hyvältä ja "normaalilta", niin ajattelin, että salille oli palannut se sama tyyppi, joka siellä oli ennen raskautta. Höpsis. Jos on yhdeksän kuukautta raskaana, niin tuskin sitä on palautunut alle kolmessa kuukaudessa. Miksi pitää olla hätähousu? Ja mihin katosi se armollisuus kroppaa kohtaan, jonka nimiin vannoin vielä hetki sitten? Entä miksi peilikuva kotona näytti erilaiselta kuin salilla?

Loppuraskaudessa olin tosi iso ja olo oli painava ja kömpelö. Nyt kun olo on tosi hyvä, näen itseni pienempänä kuin olenkaan. Ihmettelen ihan tosissani miksi en mahdu farkkuihini vielä. Ja kummastelen sitä kuntosalin peilikuvaa, jossa näkyi kummallisia vyötärömakkaroita. Miten se on mahdollista kun olen jo niin paljon pienempi? On todella vaikeaa nähdä itsensä todellisen kokoisena.

Rakas, onko minusta tullut pullukka?
Vaikka jäljellä olevat raskauskilot jättivätkin nyt jälkensä verkkokalvoilleni, en ole aloittanut epätoivoista dieettiä. Luotan ja uskon, että ne putoavat hiljalleen liikkumisen vähitellen lisääntyessä. Tahti on hidas, sillä olen nyt kahta kiloa tiputellut 1,5 kuukautta. Toisaalta, hidas tahti on imettäjälle erinomainen. Sillä eiköhän se maidon tuotto ole tässä kohtaa aika paljon omaa peilikuvaa tärkeämpi asia. Toki pitää muistaa, että oman terveyden kannalta olisi hyvä saada paino jossakin kohtaa takaisin normaalilukemiin, jottei lisää entisestään esim. tyypin 2 diabeteksen riskiä. Ja koska sitä omaa peilikuvaa ei näe tällä hetkellä todellisena, voisi tavoitteena olla se raskautta edeltävä paino. Tosin ilman stressiä ja jatkuvaa vaa'alla pomppimista. Ehkä paremminkin hyvään oloon ja syömiseen sekä mukavaan liikkumiseen keskittyen. Liikunnan suhteenkin on hyvä vielä ottaa rennosti, mutta siitä lisää seuraavissa kirjoituksissa.

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3189581/?claim=2v6wsp3aw3a">Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vauvaperhe matkalla - Teneriffa ja Sunwing Fanabe Beach

  Näin ensimmäisen lapsen kanssa tehdyn ulkomaan matkan jälkeen täytyy todeta, että kyllä tuollainen pieni ihminen muuttaa elämää aika lailla! Ensin jo Fitness Classicissa totesin, että enää ei taida ikinä tulla aikaa, kun pystyisin 110 % keskittymään johonkin asiaan. Osa minusta on aina Tinkan kanssa. Aina. Matkalla taas huomasimme hyvin konkreettisesti sen, miten kaikki tehdään lapsen ehdoilla. Siis ihan kaikki. Ei kuulkaa paljon löhöilty auringossa tällä lomalla. Saati että olisi nautittu drinkkejä rauhassa terassilla. Tai edes vietetty niitä omia hetkiä kuntosalilla. Pääsin treenaamaan tasan kerran, että sillä lailla!  Todistusaineistoa treenistä! Hotellin sali oli todella hyvin varusteltu eikä ruuhkaa ollut. Menomatka Teneriffalle sujui hyvin. Tinka leikki sylissäni ja seurusteli kanssamatkustajien kanssa. Unta haettiin jonkin aikaa, mutta sitten hän nukahti syliini ja otti melkein parin tunnin unet. Kaiken kaikkiaan matka sujui ongelmitta. Kuljetin Tinkaa lentoken

Synnytyskertomus - viikko sairaalassa

  22.5.2017 Olin kovasti psyykannut itseäni siihen, että tämä toinen synnytys sujuisi ensimmäistä paremmin ja nopeammin. Tekisin kotona kaikkeni, jotta jaksaisin olla siellä supistusten kanssa mahdollisimman pitkään. Kaikki menisi hyvin ja olisin pian vauvan kanssa takaisin kotona. No, asiat eivät aina mene kuten toivoo tai suunnittelee, varsinkaan näissä lastensaamisasioissa. Kipeät supistukset alkoivat viikko sitten tullen aina silloin tällöin yksittäisinä tai muutamina peräkkäisinä. Yhtenä yönä säännöllisiä supistuksia tuli viiden tunnin ajan, kunnes ne sitten lopahtivat. Tämänkin jälkeen aina silloin tällöin sai keskittyä hengittelemään ja pohtimaan, että nytkö..? Mutta ei. Sitten sunnuntain ja maanantain välisenä yönä parin tunnin tiheämpiän supistelujen jälkeen menivät lapsivedet. Soitto synnärille, josta kehotus siirtyä paikan päälle. Koska supistukset loppuivat siihen, lähdin yksinäni autolla liikkeelle. Enpä olisi ajatellut, että ajan itse synnärille, kun aika tule

Onnistuneet ja vähemmän onnistuneet vauvahankinnat

Varoitus; pelkkää vauvahöpötystä tiedossa! Pienen ihmisen tulo aikaansaa melko paljon shoppailua. On käsittämätöntä miten paljon niin pieni ihmistaimi tarvitsee tavaraa. Tai tarvitsee ja tarvitsee, kai sitä vähemmälläkin selviäisi, mutta kyllähän se tavara elämää helpottaa. Jonkun verran tekisin asioita ja ostoksia kuitenkin toisin, jos nyt saisin valita. Lähinnä, kun ajattelisin, että panostanko vai pihistänkö, niin tällä tiedolla valitsisin aina panostan. Kaikki pihistykseni kohteet ovat olleet huonoja päätöksiä. Ainakin meidän elämässä. PINNASÄNKY Pinnasängyn kanssa olisi oikeastaan voinut pihistellä todella paljon, sillä eihän me tarvittaisi koko sänkyä! Se on kyllä makuuhuoneessamme, mutta toimii vain laitana, jottei Tinka putoa sängystä lattialle. Varsinaisesti nukkumista on pinnasängyssä harrastettu ehkä kaksi kertaa kymmenen minuuttia. Pinnasängyn ostimme Ikeasta ja pohdimme tuolloin, että tarvitaanko sänkyä, josta saa laidan alas. Emme keksineet käyttöä sellaiselle (Ker