lauantai 15. maaliskuuta 2014

Kuukausi jäljellä!

Neljä viikkoa kisaan ja tällä hetkellä se tuntuu tooodella pitkältä ajalta. Kävimme eilen Prismassa kaupassa ja olin valmis syömään koko kaupan. Teki mieli kaikkea mitä näin; keksejä, leipää, munkkeja, jauhelihaa, jogurttia, karjalanpiirakoita, hedelmiä, juustoa ja totta kai karkkia. Kaikki mahdollinen näytti hyvältä. Paitsi Jaffa-keksit, joista en tykkää. Ilmeisesti ikinä ei ole niin makeanhimo, että Jaffa-keksit alkaisivat kuulostaa houkuttelevilta.

Joka tapauksessa viimeinen kuukausi on sellainen, että alkaa pikkuisen ottamaan jo päähän. Ei huvittaisi enää syödä pieniä annoksia saamatta vatsaansa täyteen. Haluaisi ahtaa mahansa täyteen pastaa ja asettautua sitten vatsansa viereen huilaamaan. Tosin tämä halu kestää tasan kisaan asti ja katoaa sillä sekunnilla, kun saisi syödä. Onneksi ruokavaliooni on nyt löytynyt todella toimiva kokonaisuus. Vaikka energiaa tulee vähän, jaksan melko lailla hyvin. Edelleen Attackissakin tunnen itseni todella kevyeksi ja se auttaa jaksamaan, vaikka joskus lihaksista muuten vähän virtaa puuttuisikin. Syön jonkin verran hiilareita tällä hetkellä ja proteiinia vain välttämättömän. Koska ohjaan paljon, tarvitsen hiilaria jaksaakseni. Tällä ruokavaliolla jaksan hyvin ja kunto menee silti koko ajan eteenpäin. Hitaasti, mutta varmasti.

 
Tänään oli huikea päivä, sillä meillä oli Porihallilla MasterClassit ja saimme huippuohjaajat mukaamme lanseeraamaan uudet Les Millsit. Olin itse mukana BodyAttackin ja Sh`Bamin lanseerauksissa ja erityisesti Attack oli aivan mieletön. Huikea fiilis ja itsestä kaikki irti. Toimin ohjaajakollegan kanssa vierailevan ohjaajan varjona, jolloin pystyin keskittymään vain tekniikkaan ja täysillä menemiseen. Tulipa treenattua! BodyAttack on edelleen suurin tuntirakkauteni eikä ole sen voittanutta.
 
Sh`Bam vedettiin tänään panttereissa!
Viimeinen kuukausi menee eteenpäin edelleen kuntoa parantaen. Hieman kireämmäksi kun vielä pääsee, niin hyvä on. Kokonaisuudessaan olen suht tyytyväinen tämänhetkiseen kuntoon, mutta lavalle haluan viedä pikkuisen vielä kireämmän paketin. Eli vielä siis unohdetaan mieliteot ja keksit ja ruisleivät. Pitää antaa kaikki tälle viimeistelylle, niin ei tarvitse sitten tällä kertaa itkeä pettymystään kisan jälkeen. Tämänkertainen dieetti on ollut kohtuullisen mukava matka ja jos siitä yksi kuukausi on vaikeaa, niin so what? Mikä idea tässä olisi, jos homma olisi helppoa? Se on vähän sama kuin kaiken treenaamisen kanssa. Ei sitä helppouden takia tehdä.


 Hirveän onnellinen olen siitä, että olen saanut osakseni todella paljon tukea ja tsemppauksia. Tällä viikolla yhden päivän aikana sain salilla kolmelta eri ihmiseltä tsempit. Siitä tulee ihan todella mahtava fiilis. Hienoa on myös se, että laji ei ole enää mikään kummajainen vaan ihmiset tietävät mitä fitness on ja kannustavat aivan kuin olisi mistä tahansa urheilulajista kysymys. Fysiikkaurheilijat kun ovat urheilijoita siinä kuin muutkin urheilijat. Laji on erilainen mutta ei vähempiarvoinen. Ja se, että jonkun mielestä fitness ei ole urheilua, ei oikeastaan kiinnosta minua enää lainkaan. En jaksa ollenkaan vaivata päätäni muiden ajatuksilla. Rakastan tätä hommaa ja se on tärkeintä. Ei minulla ole tarvetta todistella urheilijastatustani kenellekään. Pidän itseäni amatööriurheilijana ja jos se ei jollekulle sovi, niin se on sitten sen henkilön ongelma. Itse olen tyytyväinen lajivalintaani ja se kai on tässä hommassa se merkittävin asia.
 
Tiimini Koiviston Isku muuten avasi tänään Facebook-sivunsa eli jos kiinnostaa Porin Koiviston Iskun Fitnessjaoston touhut enemmänkin, niin käypä tykkäämässä meistä. Löydät sivun nimellä Koiviston Isku Fitness.
 
Asics Cumulus
Kisavalmistautumisen ohessa olen kääntänyt katseita jo hieman tuleviakin haasteita kohtaan ja aloittanut maratonvalmistautumiset uusien tossujen hankkimisella. Koska treenaaminen on yliarvostettua ja lähinnä lahjattomille, niin aloitin tärkeimmästä. Alan ehkä tekstiilijuoksijaksi. Ei vaan, pakkohan se on olla kengät kunnossa ja edelliset Adidakset kun eivät millään muotoutuneet omaan jalkaan, niin uudet lenkkarit oli hankittava. Tuntuvat jalassa älyttömän pehmeiltä, joten kengistä tämä homma ei tule kiinni jäämään. Jostain muusta se kyllä voi jäädä, mutta en vaivaa sillä päätäni vielä.
 
Erinomaista viikonloppua kaikille! Jos naispuoleisia ihmisiä kiinnostaa liikkujan ravitsemusasiat, niin vedän pienen kolmen vartin luennon huomenna Porin Lady Linellä klo 14 alkaen. Käyn läpi kuntoilevan ihmisen ruokavalion perusperiaatteet ja annan aikaa kuulijoiden kysymyksille. S-etukorttia näyttämällä pääsee vielä huomenna myös salille treenaamaan eli voit samalla käydä verryttelemässä salin puolella. Tai vaikka jatkaa kanssani Porihallille Zumban MasterClassiin! Ei muuta kuin liikunnallista sunnuntaita vaikkapa seuraavalla teemalla:
 
Porilaista huumoria ;)
 

1 kommentti:

cypress kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.