Siirry pääsisältöön

Ihan pihalla ekaan kisaviikkoon

Jaan kanssanne pari facebook-päivitystä, jotka kertovat kaiken tämän hetkisestä mielentilastani. Ensimmäinen on viikon takaa.
 
Siis miten hitossa aina kun avaa facen, niin puolet teistä on rannalla ja puolet lähdössä lomalle lompsis?? Missä ne muut työn raskaan raatajat on häh? Ja miten väsynyt ihminen on silloin, jos se ei jaksaisisi edes syödä? Pitääkö mitata kuume? Entä kuinka korkea toleranssi voi kehittyä kofeiiniin? Voiko kärsimättömyyteen kuolla? Miksi ajoin ajokortin, kun nyt puolet palkasta menee suoraan ABC:n automaattiin? Onko joku muu sitä mieltä, että positiivisuus on perseestä? Voisiko ihminen elää kaurapuurolla ja raejuustolla vai jäisikö jotain puuttumaan? Onko kyselyikä 2- vai 29-vuotiaana? (lapselliset älkää vaivautuko vastaamaan, ei oikeasti kiinnosta koska se on) Miten selviää Prismasta perjantaina klo 16? Voiko mennä Alkoon, jos huvittaa? Mutta ennen kaikkea: onko viikonloppu nyt vai heti?? No on! Aion korkata Pepsi Maxin. Hurja meno.
 
Ja toinen tältä päivältä.
 

Perinteinen perjantaipäivitys. Viikon päästä tähän aikaan pitäisi olla jo aika lähellä Jyväskylää ja kilpailijakokousta! Tämän viikon huomiot: 1) En tiedä yhtään mikä on kisakunto. Se voi olla hyvä tai huono tai hyvin huono. En tiedä. Olen pihalla. 2) Vaikka kiire on pahasta, niin onneksi kuitenkin on työ, jossa pitää aika paljon käyttää aivoja, niin ei ehdi ajattelemaan muuta kuin töitä (muuten sitä aivokapasiteettia on rajallinen määrä käytössä). 3) Olen KERRANKIN onnistunut järjestämään KOKO ensi viikon ohjauksista vapaaksi. Jottei ihan riehumiseksi menisi, niin en sentään muista töistä vaan illat on sitten luentojen suunnittelua. 4) Lidlissä ei pidä käydä dieetillä. Ne paistopisteet pitäisi kieltää lailla. 5) Olen syönyt 19 viikkoa aamiaiseksi kaurapuuroa ja lounaaksi broileria. Joka päivä. Siis ihan joka päivä. Eikä edes kyllästytä. 6) Kuukauden päästä tämä on ohi. Onko se nyt sitten hyvä vai huono asia?
 
Että mun ei kannata ikinä liittyä twitteriin, koska en kykene tiivistämään ajatuksiani mihinkään tiettyyn merkkimäärään ;)
 
Mutta joo, olen ihan täysin pihalla kuntoni suhteen. Painoa on ihan hemmetisti aiempaan verrattuna mutta varsin mielenkiinnolla odotan viimeistelyä ja nesteiden poistoa. Sitä nestettä nimittäin on. Ja kilokaupalla. Mutta niinhän minulla aina. Ei tarvi hirveästi esitellä vatsapalikoitaan muuten kuin kisapäivänä, ovat sen verran nestekerroksen alla aina. Mut mitäpä niitä turhaan ennen esittelemäänkään.
 
Viime viikonloppuna vietin polttarit vol. 1. Nämä ensimmäiset kaason roolissa. Kaanaan vesitornia tuli kiivettyä.
 
Sinänsä en tykkää kisaviikoista yhtään. Liikaa vettä, liian vähän suolaa ja limsaa (eli ei yhtään). Ainoa positiivinen asia on loppuviikolla odottavat riisikakut. Siis niiden varsinaisten kisojen lisäksi. En myöskään välitä kaunistautumisista, kuten värien laitosta, hiusten värjäilystä, meikkauksen suunnittelusta, kynsien koristelusta tai muusta ulkonäköön liittyvästä hömpötyksestä. Yritän aina ulkoistaa mahdollisimman paljon näistä tehtävistä. Jyväskylään saankin Marjon mukaan huolehtimaan kauneudenhoidosta. Aivan loistavaa.
 
 

Tässä kohtaa, kun dieettiä on kuukauden verran jäljellä, alkaa tulla hirveästi mielitekoja. Ajatuksissa on koko ajan, miten sitten syön sitä ja tätä ja tota. Ja samalla kokemuksesta tiedän, että kaikki mieliteot poistuvat sillä samalla sekunnilla, kun kisat ovat ohi. Onko siis niin, että aina tekee mieli sitä mikä on "kiellettyä"? Tästäkö johtuu painon pudottamisen haastavuus ja rennon ruokavalion toimivuus? Ja vaikka pystyy järjellä selittämään mielitekojen johtuvan vähäisestä hiilarin määrästä, niin eivät ne silti minnekään katoa. Ihan syvältä.

Kommentit

Päivi sanoi…
Ei vitsi, hyviä päivityksiä :) Olisi kiva nähdä mitä ihmiset ovat sulle noihin vastanneet ;) hihi.
PetraBettina sanoi…
Juu, kyllähän ne hieman keskustelua kirvoittivat ;)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vauvaperhe matkalla - Teneriffa ja Sunwing Fanabe Beach

  Näin ensimmäisen lapsen kanssa tehdyn ulkomaan matkan jälkeen täytyy todeta, että kyllä tuollainen pieni ihminen muuttaa elämää aika lailla! Ensin jo Fitness Classicissa totesin, että enää ei taida ikinä tulla aikaa, kun pystyisin 110 % keskittymään johonkin asiaan. Osa minusta on aina Tinkan kanssa. Aina. Matkalla taas huomasimme hyvin konkreettisesti sen, miten kaikki tehdään lapsen ehdoilla. Siis ihan kaikki. Ei kuulkaa paljon löhöilty auringossa tällä lomalla. Saati että olisi nautittu drinkkejä rauhassa terassilla. Tai edes vietetty niitä omia hetkiä kuntosalilla. Pääsin treenaamaan tasan kerran, että sillä lailla!  Todistusaineistoa treenistä! Hotellin sali oli todella hyvin varusteltu eikä ruuhkaa ollut. Menomatka Teneriffalle sujui hyvin. Tinka leikki sylissäni ja seurusteli kanssamatkustajien kanssa. Unta haettiin jonkin aikaa, mutta sitten hän nukahti syliini ja otti melkein parin tunnin unet. Kaiken kaikkiaan matka sujui ongelmitta. Kuljetin Tinkaa lentoken

Synnytyskertomus - viikko sairaalassa

  22.5.2017 Olin kovasti psyykannut itseäni siihen, että tämä toinen synnytys sujuisi ensimmäistä paremmin ja nopeammin. Tekisin kotona kaikkeni, jotta jaksaisin olla siellä supistusten kanssa mahdollisimman pitkään. Kaikki menisi hyvin ja olisin pian vauvan kanssa takaisin kotona. No, asiat eivät aina mene kuten toivoo tai suunnittelee, varsinkaan näissä lastensaamisasioissa. Kipeät supistukset alkoivat viikko sitten tullen aina silloin tällöin yksittäisinä tai muutamina peräkkäisinä. Yhtenä yönä säännöllisiä supistuksia tuli viiden tunnin ajan, kunnes ne sitten lopahtivat. Tämänkin jälkeen aina silloin tällöin sai keskittyä hengittelemään ja pohtimaan, että nytkö..? Mutta ei. Sitten sunnuntain ja maanantain välisenä yönä parin tunnin tiheämpiän supistelujen jälkeen menivät lapsivedet. Soitto synnärille, josta kehotus siirtyä paikan päälle. Koska supistukset loppuivat siihen, lähdin yksinäni autolla liikkeelle. Enpä olisi ajatellut, että ajan itse synnärille, kun aika tule

Onnistuneet ja vähemmän onnistuneet vauvahankinnat

Varoitus; pelkkää vauvahöpötystä tiedossa! Pienen ihmisen tulo aikaansaa melko paljon shoppailua. On käsittämätöntä miten paljon niin pieni ihmistaimi tarvitsee tavaraa. Tai tarvitsee ja tarvitsee, kai sitä vähemmälläkin selviäisi, mutta kyllähän se tavara elämää helpottaa. Jonkun verran tekisin asioita ja ostoksia kuitenkin toisin, jos nyt saisin valita. Lähinnä, kun ajattelisin, että panostanko vai pihistänkö, niin tällä tiedolla valitsisin aina panostan. Kaikki pihistykseni kohteet ovat olleet huonoja päätöksiä. Ainakin meidän elämässä. PINNASÄNKY Pinnasängyn kanssa olisi oikeastaan voinut pihistellä todella paljon, sillä eihän me tarvittaisi koko sänkyä! Se on kyllä makuuhuoneessamme, mutta toimii vain laitana, jottei Tinka putoa sängystä lattialle. Varsinaisesti nukkumista on pinnasängyssä harrastettu ehkä kaksi kertaa kymmenen minuuttia. Pinnasängyn ostimme Ikeasta ja pohdimme tuolloin, että tarvitaanko sänkyä, josta saa laidan alas. Emme keksineet käyttöä sellaiselle (Ker