sunnuntai 26. elokuuta 2012

Marmaris

Vietettiin viikko ystävien kanssa Turkin Marmariksessa rentoutumassa. Nyt voisin valehdella, että sielläkin vain lenkkeilin ja söin salaatteja. Juu ei. Viikko vietettiin lähinnä tekemättä mitään ja syöden mitä eteen sattui. Döner kebabeja taisi mennä useampi :)
 
 

Esimerkkiä terveellisestä aamiaisesta; ihan totta tässä oli ranskalaisia mukana!
Ruokaseura oli kyllä hyvää :)
 
Meriretkellä päästiin uimaan kirkkaissa vesissä ja nauttimaan ihanasta lämmöstä.
Lämpötila keikkui koko viikon ajan 35 ja 40 asteen välillä. Siis varjossa. Yöllä saattoi hetkeksi pudota jopa alle 30...

Tarkistaessani kerran sähköpostit (no okei, kahdesti kävin koneella viikon aikana, mutta se oli tälle nettiriippuvaiselle jo aika hyvin!) löysin mukavan yllätyksen, sillä gradu oli palautunut tarkastuksesta kiitettävällä arvosanalla!
Sen kunniaksi nautittiin lasit skumppaa uimisen ja auringonpalvonnan ohessa.
 
Yhtenä päivänä vuokrattiin jeeppi ja lähdettiin ajelulle vuoristoon.
Matkalta löytyi mm. tämä vesiputous ja paljon muuta mukavaa; pieniä kyliä, mutkikkaita teitä, jyrkkiä pudotuksia, upeita maisemia.

 
Pari kunnon pihviateriaa pitää aina syödä; vuorossa pippuripihvi. Riisi oli aivan taivaallista. Pohditiin sen salaisuutta ja veikattiin oliiviöljyä, mutta varmuutta ei saatu. Pitää ehkä testatata kotonakin. Kasviksiahan tässä annoksessa on ihan suunnattomasti.

Hotellilta löytyi oikean joukkueen paita.
 
Ravintola OYes.
Alkuruoaksi grillattuja valkosipuliherkkusieniä ja pääruoaksi Black&White eli kaksi pihviä, joista toisessa herkkusienikastike ja toisessa bearnaise. Voin kertoa, että ranskalaiset jäi kyllä syömättä. Älyttömän hyvää ruokaa.

Jälkiruoaksi friteerattuja banaaneja, jäätelöä ja hunajaa.
Hunajaa piti ostaa myös kotiin tuomisiksi, sillä paikallinen hunaja on kuulemma erinomaista.
 
 
Välillä sitä kyllä mietti ruokailujaan, että onpahan aikamoista syödä aamupalaksi paahtoleipää (ja ranskalaisia), välillä iltapalaksi paahtoleipää (toasteja), illalla pihviä tai kebabeja. Päivän aikana litroittain vettä, kokista ja tuoremehua. Terveellistä? Ei ehkä, mutta kenen ruokavalio kaatuu yhden viikon aikana? Niin just, ei kenenkään. (ja toivottavasti ei hampaatkaan)
 
Viime yö meni matkustaessa ja tänään sitten aamiaiseksi kahvia ja nektariineja. Ei kiitos enää paahtoleipää minulle. Ruokahalua hieman heikentää paluumatkan aikana noussut kuume, josta yritän nyt päivän aikana päästä eroon. Huomenna pitäisi nimittäin aloittaa uusi oppitie: autokoulu! Niin enhän ole kuin reilut kymmenen vuotta myöhässä mutta mitäpä pienistä :)

Ei kommentteja: