lauantai 9. kesäkuuta 2012

Hei mitä sä treenaat?

Näin kysyi ohikulkenut kaveri minulta Galaxyn yökerhossa. Fitness-vastaukseen sain ihmettelevän kysymyksen siitä, eikö ole tylsää vain treenata painoilla? Että miten siihen jaksaa löytää motivaatiota? Ja eikö kroppakin siinä hidastu? Selitin, että ohjaan myös ryhmäliikuntaa, joten liikun aika monipuolisesti.

Mutta jäin pohtimaan painoilla treenaamisen mielekkyyttä. En ole ikinä kokenut sitä tylsäksi mutta toisaalta, en voisi ikinä kuvitella että se olisi ainoa liikuntamuoto mitä harrastaisin. Ja jos joku nyt selittää, että se muun liikunnan harrastaminen on pois lihasten kasvattamisesta, niin höpö höpö sanon minä! Monipuolisuus ja hyvä fyysinen kunto ei voi missään lajissa olla huono asia. Kohtuuden rajoissa totta kai.

Lajeista puheen ollen, kävin tutustumassa uuteen lajiin ja matkasin Turkuun katsomaan jenkkifutista. Ihan kiva peli, mutta 7 astetta lämpöä, vesisade ja tuuli hieman söivät katselunautintoa. Kahden ekan neljänneksen jälkeen olin jo valmis lähtemään loppuillaksi saunaan. Mutta kuinkas sitten kävikään? Jenkkifutis kuulemma todella harvoin päättyy tasapeliin ja vielä harvemmin tulokseen 0-0. Yllättäen nyt sitten näin kävi. Kolmet etenemisvuorot (juu ei taatusti ollut oikea termi...) siihen sitten vielä lisäksi, joten peli kesti vaivaiset kolme tuntia. No, kukapa olisi voinut arvata, että kesäkuussa on pakkasta?


Treenattu on joten kuten ja lajivalikoimaa kasvatettu kahvakuulalla ja pilateksella (!). Että kyllähän tämä tästä taas lähtee. Hirveän vaikea vaan on aamutreenaajan tottua iltatreenaajaksi. Nyt kun tekee kahdeksasta neljään töitä ja treenaa vasta iltasella, tuntuu että kroppa käy kierroksilla koko loppuillan ja puolet yöstäkin. Entisestään huonot yöunet on huonontuneet kun elimistö ilmeisesti luulee, että on päivä, kun kerran just on treenattu. Tottumiskysymys kai.

Aika hassua muuten, että on kesä eikä ole dieetillä. Odottelen lämpöisiä kelejä, jotta voin neljän vuoden tauon jälkeen mennä jätskikiskalle jäätelölle. Huippua!

6 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

En minäkään voisi kuvitella harrastavani pelkästään "fitnesstä". Just tuossa yksi päivä mietin, että jos jättäisi kuntosalin pariksi viikkoa tauolle ja keskittyisi välillä vaihteeksi tangolla kiipeilyyn.:)

PetraBettina kirjoitti...

Olispa muuten siistiä joskus kokeilla tuota "tangolla kiipeilemistä", ei ole ikinä tullut testattua eikä täällä taida edes olla mahdollisuutta siihen.. Jokin uusi laji maistuisi!

Metallisydän kirjoitti...

Seuraavaks sitten kattomaan rugbya, vielä siistimpi laji kuin jefu!

PetraBettina kirjoitti...

Haa, ehkäpä ilmestynkin rugbya katsomaan, sillä jenkkifutis ei valitettavasti vaikuttanut yhtään niin kovalta lajilta kuin mitä olin etukäteen kuvitellut. Ehkä pitäis olla ite kentällä ;)

Anunas kirjoitti...

Minä huomaan ainakin että puntti vaatii kaverikseen jonkin muun lajin, minulla se on juoksu. Silloin ei käy liian yksitoikkoiseksi, vaan juoksu kulkee vahvempien koipien ansiosta hienosti ja puntti nousee kun käy välillä ulkona tuulettumassa juosten.

PetraBettina kirjoitti...

Totta! Eiköhän kaikki lajit jollain muotoa aina täydennä toisiaan. Itselläkin näin kesän tullen alkaa aina tehdä mieli lenkipolulle :)