lauantai 9. heinäkuuta 2011

Aurinkoista päivää

Onko helteellä pakko mennä rannalle ja ottaa aurinkoa jos ei taho? Riittääkö päivän D-vitamiinin saanniksi juoksulenkki aamuauringossa? Pitääkö hienosta ilmasta aina jotenkin erityisesti nauttia?

Minä en ollenkaan ymmärrä rannalla makoilua. Maata nyt TEKEMÄTTÄ MITÄÄN ja odottaa, että auringon säteily ruskettaa ihoa. Juu kyllä, kivaltahan sellanen ruskettunut iho näyttää, mutta minulla aina herää kysymys, että miten hitossa ihmisillä on aikaa vain maata ja olla? Täh? Missä hemmetin välissä tässä nyt rannalle vielä ehtisi? Eikö se ole tylsääkin olla paikallaan ja tehdä ei mitään? Jos on kellarissa töissä, niin saako olla valkoinen koko kesän? Ai joo, se taitaakin olla se kuuluisa kesäloma, josta olen kuullut puhuttavan. Ilmeisesti ihmisillä on kesällä neljä viikkoa loma-aikaa, jolloin heidän ei tarvitse käydä töissä mutta palkka juoksee silti. Ainakin tällaista huhua olen kavereilta kuullut. Opiskelijan ja toiminimellä työskentelevän perheessä ei ihan tällaisia iloja ole. Tai olisi ollut mutta käytäntö saneli toisin. Vaan eipä tuo oikeastaan haittaa. Viikon loma odottaa loppukesästä ja sitä paitsi työ on sen verran mukavaa, että mihin sitä lomaa edes tarvitsisi? :)

Aamulenkkeily kesällä on ihan parasta. On jo lämmin, mutta vielä mukava juosta. Kaupunki on näin viikonloppuisin melko hiljainen ja usein vain muita lenkkeilijöitä tulee vastaan. Parhaita hetkiä. Askel nousee nyt hurjan kevyesti, liekö keventyneellä kropalla tai entisestään parantuneella kunnolla asian kanssa jotain tekemistä..? Hikeä pukkaa, mutta eikös sekin kerro vain toimivasta aineenvaihdunnasta? ;) Virtaa on toistaiseksi riittänyt, vaikka nälkä pikku hiljaa alkaakin tulla. Toivottavasti fiilis pysyykin energisenä vielä mahdollisimman pitkään. Ja hei, mikäs olisi kesällä parempaa dieettivälipalaa kuin rahka ja tuoreet mansikat? Kuulemma mustikoitakin alkaa jo metsästä löytyä eli myös niitä voisi lautaselleen hankkia. Sopii muuten myös muillekin kuin painontarkkailijoille.. vink vink. Ei mansikat aina tarvitse kermavaahtoa kyytipojakseen.

Muutenkin kesäkilojen kerryttäminen on minusta kummallinen ajatus. Kesällähän on maailman helpointa syödä kevyesti ja terveellisesti. Tori tulvii ihania kotimaisia kasviksia ja marjoja, ja helteellä on mukavampikin syödä hieman kevyemmin. Grilli ei vaadi makkaraa vaan kyllä sinne parilalle voi kunnon piffinkin heittää, vartaista ja kasviksista puhumattakaan. Silloin tällöin nautitut jäätelöt eivät vielä ketään lihota ja toisinaan voi kokeilla myös sorbettia, joka kuumalla ilmalla on erinomaista ja jäätelöä kevyempi vaihtoehto. Tietty ne terassioluetkin kannattaisi jättää vain silloin tällöin nautittaviksi, niin eivät jäisi vyötärölle talvea ilostuttamaan ;)

Ruoasta puheenollen, taidankin lähteä torilta mansikoita hakemaan. Saahan siinä aurinkoakin samalla. Voi sitten mennä hyvillä mielin taas kellariin treenailemaan ;) Aurinkoista päivää ja hilpeää heinäkuuta kaikille!

Ei kommentteja: