perjantai 9. toukokuuta 2014

Ihana Oslo

Lähdimme viime viikolla ystäväni kanssa 30-vuotisreissulle Osloon (miksi juuri Osloon, sitä ei varmaan kukaan tiedä). Minulla ei ollut kaupungista juuri ajatuksia tai odotuksia, mutta yllättäen kaupunki vei sydämeni täysin! Harvassa paikassa sitä on tuntenut oloaan niin kotoisaksi kuin tuolla.

Norjan kieltä on kohtalaisen helppo ymmärtää, mikäli osaa ruotsia. Tietenkään kaikkea ei ymmärrä, mutta sen verran, että ravintolassakin pystyy kommunikoimaan norjaksi niin kauan kun ei tarvitse itse sanoa kuin kyllä, ei tai kiitos. Norjan kielestä puuttuu ruotsille ominainen nuotti, mikä tekee siitä jokseenkin miellyttävämmän kuuloisen ja helpomman seurata. Tosin englannillakin kaupungissa pärjäsi loistavasti, sillä KAIKKI ihmiset puhuivat lähes virheetöntä englantia. Muutenkin kaupunki oli hyvin kansainvälisen oloinen.

Mitä sitten neljä päivää Oslossa teimme? Lähinnä söimme hyvin (eli huonosti), kiersimme nähtävyyksiä ja otimme rennosti. Nukuin hyvin, söin hyvin ja voin hyvin. Tarpeellinen loma.

Tässä vilaus Oslosta, tietenkin lähinnä ruoan kautta ;)

Joe & the Juice

National Museum ja Huuto


Kuninkaanlinnaa tutkailemassa

Kuninkaanlinnan mäki, jossa useampikin porukka
veti mäkivetoja vappuaaton kunniaksi!


Ice Bar

Ice Barin drinkit; valkoviiniä ja variksenmarjalikööriä jäälasista tarjoiltuna

Egonin pasta

Aamupala nro 1.
Scandic Byportenin aamiainen vei jopa bodarin nälän mennessään ;)

HolmenkollenillaUlkoilmamuseossa

Kahvitauko

Välipalan aika
Jogurttia tai kreikkalaista jogurttia myslin kera oli kaupoissa
tarjolla useammankin eri valmistajan toimesta

Vigelandin patsaspuistossa

Murto-osa puistosta, joka myös oli täynnä lenkkeilijöitäCosmopolitan appelsiinilla

TGI Friday`s

Jäätelöä popcornilla?

Aamiainen nro 2.

OopperataloScotsman

Ostokset ja tuliaiset
Desingntorgetista uusi frozzy pack totta kai!

Terassikauden korkkaus


Lentokentän cappucino

Korvapuustin makuista rieskaa!
Siis kaikkea ne keksii, tämä oli huippuhyvää!
Oslossa 2/3 ihmisistä kulki Niken lenkkareista. Ja nyt en valehtele ollenkaan. Osa oli yhdistänyt lenkkarit urheilukuteisiin, mutta suurimmalla osalla lenkkarit yhdistyivät niin farkkuihin, mekkoihin kuin kauluspaitoihinkin. Joka puolella myös näkyi lenkkeilijöitä eli kaupunki vaikutti melkoisen urheilulliselta. Huviamme olikin bongata päivän ekat lenkkeilijät, Niken lenkkarit ja Narvesen-kaupat, sillä kaikkia näitä kaupunki oli täynnä!

Ruokailutottumuksethan noina päivinä olivat kaikkea muuta kuin terveelliset, kuten kuvista näkyy. Mutta... Mitä sitten? Kertaakaan en tuntenut huonoa omatuntoa syömisestä. En sadasosasekuntiakaan. Päivässä söimme runsaan aamiaisen, pienen välipalan ja tuhdin illallisen. Jos salaatit jäivätkin vähemmälle, niin mitäpä tuosta? Neljässä päivässä ei kenenkään terveys murene tai kilot kerry. Mutta pää kevenee ja mieli lepää kyllä. Ja se on paljon tärkeämpää se.

Arki reissun jälkeen on tuntunut raskaaaalta. Kevätväsymystä ilmassa. Ja kun jalkaongelmat taitavat estää ensi viikon puolimaratonin, niin lähinnä tekisi mieli käpertyä petiin ja kaivautua sieltä ulos joskus kesäkuussa. Jos silloinkaan.

Ei kommentteja: