Siirry pääsisältöön

Ihana Oslo

Lähdimme viime viikolla ystäväni kanssa 30-vuotisreissulle Osloon (miksi juuri Osloon, sitä ei varmaan kukaan tiedä). Minulla ei ollut kaupungista juuri ajatuksia tai odotuksia, mutta yllättäen kaupunki vei sydämeni täysin! Harvassa paikassa sitä on tuntenut oloaan niin kotoisaksi kuin tuolla.

Norjan kieltä on kohtalaisen helppo ymmärtää, mikäli osaa ruotsia. Tietenkään kaikkea ei ymmärrä, mutta sen verran, että ravintolassakin pystyy kommunikoimaan norjaksi niin kauan kun ei tarvitse itse sanoa kuin kyllä, ei tai kiitos. Norjan kielestä puuttuu ruotsille ominainen nuotti, mikä tekee siitä jokseenkin miellyttävämmän kuuloisen ja helpomman seurata. Tosin englannillakin kaupungissa pärjäsi loistavasti, sillä KAIKKI ihmiset puhuivat lähes virheetöntä englantia. Muutenkin kaupunki oli hyvin kansainvälisen oloinen.

Mitä sitten neljä päivää Oslossa teimme? Lähinnä söimme hyvin (eli huonosti), kiersimme nähtävyyksiä ja otimme rennosti. Nukuin hyvin, söin hyvin ja voin hyvin. Tarpeellinen loma.

Tässä vilaus Oslosta, tietenkin lähinnä ruoan kautta ;)

Joe & the Juice

National Museum ja Huuto


Kuninkaanlinnaa tutkailemassa

Kuninkaanlinnan mäki, jossa useampikin porukka
veti mäkivetoja vappuaaton kunniaksi!


Ice Bar

Ice Barin drinkit; valkoviiniä ja variksenmarjalikööriä jäälasista tarjoiltuna

Egonin pasta

Aamupala nro 1.
Scandic Byportenin aamiainen vei jopa bodarin nälän mennessään ;)

Holmenkollenilla



Ulkoilmamuseossa

Kahvitauko

Välipalan aika
Jogurttia tai kreikkalaista jogurttia myslin kera oli kaupoissa
tarjolla useammankin eri valmistajan toimesta

Vigelandin patsaspuistossa

Murto-osa puistosta, joka myös oli täynnä lenkkeilijöitä



Cosmopolitan appelsiinilla

TGI Friday`s

Jäätelöä popcornilla?

Aamiainen nro 2.

Oopperatalo



Scotsman

Ostokset ja tuliaiset
Desingntorgetista uusi frozzy pack totta kai!

Terassikauden korkkaus


Lentokentän cappucino

Korvapuustin makuista rieskaa!
Siis kaikkea ne keksii, tämä oli huippuhyvää!
Oslossa 2/3 ihmisistä kulki Niken lenkkareista. Ja nyt en valehtele ollenkaan. Osa oli yhdistänyt lenkkarit urheilukuteisiin, mutta suurimmalla osalla lenkkarit yhdistyivät niin farkkuihin, mekkoihin kuin kauluspaitoihinkin. Joka puolella myös näkyi lenkkeilijöitä eli kaupunki vaikutti melkoisen urheilulliselta. Huviamme olikin bongata päivän ekat lenkkeilijät, Niken lenkkarit ja Narvesen-kaupat, sillä kaikkia näitä kaupunki oli täynnä!

Ruokailutottumuksethan noina päivinä olivat kaikkea muuta kuin terveelliset, kuten kuvista näkyy. Mutta... Mitä sitten? Kertaakaan en tuntenut huonoa omatuntoa syömisestä. En sadasosasekuntiakaan. Päivässä söimme runsaan aamiaisen, pienen välipalan ja tuhdin illallisen. Jos salaatit jäivätkin vähemmälle, niin mitäpä tuosta? Neljässä päivässä ei kenenkään terveys murene tai kilot kerry. Mutta pää kevenee ja mieli lepää kyllä. Ja se on paljon tärkeämpää se.

Arki reissun jälkeen on tuntunut raskaaaalta. Kevätväsymystä ilmassa. Ja kun jalkaongelmat taitavat estää ensi viikon puolimaratonin, niin lähinnä tekisi mieli käpertyä petiin ja kaivautua sieltä ulos joskus kesäkuussa. Jos silloinkaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vauvaperhe matkalla - Teneriffa ja Sunwing Fanabe Beach

  Näin ensimmäisen lapsen kanssa tehdyn ulkomaan matkan jälkeen täytyy todeta, että kyllä tuollainen pieni ihminen muuttaa elämää aika lailla! Ensin jo Fitness Classicissa totesin, että enää ei taida ikinä tulla aikaa, kun pystyisin 110 % keskittymään johonkin asiaan. Osa minusta on aina Tinkan kanssa. Aina. Matkalla taas huomasimme hyvin konkreettisesti sen, miten kaikki tehdään lapsen ehdoilla. Siis ihan kaikki. Ei kuulkaa paljon löhöilty auringossa tällä lomalla. Saati että olisi nautittu drinkkejä rauhassa terassilla. Tai edes vietetty niitä omia hetkiä kuntosalilla. Pääsin treenaamaan tasan kerran, että sillä lailla!  Todistusaineistoa treenistä! Hotellin sali oli todella hyvin varusteltu eikä ruuhkaa ollut. Menomatka Teneriffalle sujui hyvin. Tinka leikki sylissäni ja seurusteli kanssamatkustajien kanssa. Unta haettiin jonkin aikaa, mutta sitten hän nukahti syliini ja otti melkein parin tunnin unet. Kaiken kaikkiaan matka sujui ongelmitta. Kuljetin Tinkaa lentoken

Synnytyskertomus - viikko sairaalassa

  22.5.2017 Olin kovasti psyykannut itseäni siihen, että tämä toinen synnytys sujuisi ensimmäistä paremmin ja nopeammin. Tekisin kotona kaikkeni, jotta jaksaisin olla siellä supistusten kanssa mahdollisimman pitkään. Kaikki menisi hyvin ja olisin pian vauvan kanssa takaisin kotona. No, asiat eivät aina mene kuten toivoo tai suunnittelee, varsinkaan näissä lastensaamisasioissa. Kipeät supistukset alkoivat viikko sitten tullen aina silloin tällöin yksittäisinä tai muutamina peräkkäisinä. Yhtenä yönä säännöllisiä supistuksia tuli viiden tunnin ajan, kunnes ne sitten lopahtivat. Tämänkin jälkeen aina silloin tällöin sai keskittyä hengittelemään ja pohtimaan, että nytkö..? Mutta ei. Sitten sunnuntain ja maanantain välisenä yönä parin tunnin tiheämpiän supistelujen jälkeen menivät lapsivedet. Soitto synnärille, josta kehotus siirtyä paikan päälle. Koska supistukset loppuivat siihen, lähdin yksinäni autolla liikkeelle. Enpä olisi ajatellut, että ajan itse synnärille, kun aika tule

Onnistuneet ja vähemmän onnistuneet vauvahankinnat

Varoitus; pelkkää vauvahöpötystä tiedossa! Pienen ihmisen tulo aikaansaa melko paljon shoppailua. On käsittämätöntä miten paljon niin pieni ihmistaimi tarvitsee tavaraa. Tai tarvitsee ja tarvitsee, kai sitä vähemmälläkin selviäisi, mutta kyllähän se tavara elämää helpottaa. Jonkun verran tekisin asioita ja ostoksia kuitenkin toisin, jos nyt saisin valita. Lähinnä, kun ajattelisin, että panostanko vai pihistänkö, niin tällä tiedolla valitsisin aina panostan. Kaikki pihistykseni kohteet ovat olleet huonoja päätöksiä. Ainakin meidän elämässä. PINNASÄNKY Pinnasängyn kanssa olisi oikeastaan voinut pihistellä todella paljon, sillä eihän me tarvittaisi koko sänkyä! Se on kyllä makuuhuoneessamme, mutta toimii vain laitana, jottei Tinka putoa sängystä lattialle. Varsinaisesti nukkumista on pinnasängyssä harrastettu ehkä kaksi kertaa kymmenen minuuttia. Pinnasängyn ostimme Ikeasta ja pohdimme tuolloin, että tarvitaanko sänkyä, josta saa laidan alas. Emme keksineet käyttöä sellaiselle (Ker