keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Stressinhallintaa Kuopiossa

Olen kovasti pohtinut erilaisia stressinhallintakeinoja tässä viime aikoina. Tiedostan nimittäin, että olen aivan liian kova stressaamaan ja ajamaan itseäni piippuun. Koska haluaisin olla työkykyinen ja innokas urheilija vielä vuosia, niin olen todennut että jotakin asialle pitää tehdä. Ihan oikeasti tehdä eikä vain puhua asiasta.

Ongelma on se, että kun alan stressaamaan, en pysty lopettamaan sitä hetkeksikään. Ajatukset kiertävät samaa rataa päivät, illat, yöt ja aamut. Samalla huononee nukkuminen, pahenee väsymys ja alkaa ketutus. Lopputuloksena on ylivireystila, jossa ärsyttää kaikki eikä elimistössä enää toimi mikään. Siinä tilassa en pysty rauhoittumaan vaan käyn koko ajan kierroksilla. Olen saanut joitakin vinkkejä stressinhallintaa ja palautumista varten (lisääkin otetaan vastaan) ja joitakin tulen varmasti kokeilemaan. Niistä lisää sitten myöhemmin.

Aloitin stressistä luopumisen kuitenkin viikonloppuna irtautumalla hetkeksi tyypillisestä arjesta lähtemällä Kuopioon. Oikein odotin sitä, että pääsin auton rattiin kuudeksi tunniksi. Silloin ei nimittäin tarvi tehdä yhtään mitään muuta kuin ajaa. Samalla voi kuunnella hyvää rockia ja olla vaan. Yritin kyllä kuunnella samalla Olympialaisia, mutta kun tuo Yle Puhe ei ilmeisesti kuulu yhtään missään, niin jäi vähän vähille. Kiitos Yle.


Matkamusat ja -eväät kunnossa
Kuopiossa ensimmäisenä suunta Gym 99:lle, jossa tiedossa oli koutsin kanssa jalkatreeni. Sali oli uudistunut sitten viime näkemän ja olipahan hienot puitteet! Vanhoja tiloja oli remontoitu ja lisätilaa oli tullut kokonaisen alakerran verran. Myös uusia, hyviä laitteita löytyi. Olin aivan fiiliksissä. Aivan kuin olisi kotiin tullut. Hitto, että tuli ikävä takaisin.

Treeni sujui hyvin ja ilmeisen hyvä se olikin, sillä edelleen tänään keskiviikkona on takareidet jumissa ja treeni sentään tehtiin jo lauantaina. Mutta todettiinpa taas se, että monipuolinen liikkumiseni on pitänyt minut varsin hyvässä kunnossa. Liikkuvuus on hyvä ja kroppa edelleen tässä vaiheessa dieettiä elastinen. Vaikka aina moitin itseäni puutteellisesta kehonhuollosta, niin eri tyylisten tuntien ohjaaminen auttaa kuitenkin paljon kropan huoltamisessa. Toki tässä kohtaa dieettiä kroppa jää treenien jälkeen vähän pahemmin jumiin kuin yleensä, mutta kaiken kaikkiaan voin hyvin.

Illan ja yön vietin hyvän ystäväni luona, jota nyt tällaisella välimatkalla näen aivan liian harvoin. Onneksi voin tunkea itseni aina Kuopion reissuilla hänen luokseen yökylään ;) Hieman Kuopiossa käynti kyllä tuo aina haikean tunteen. Kuopiossa asuessani odotin kovasti takaisin Poriin pääsemistä enkä tuntenut kaupunkia kodikseni. Mutta koska sinne jäi tärkeitä ihmisiä, mukava työpaikka ja loistava sali, niin kyllähän sinne toisinaan ikävöi.

Sunnuntaina kävin vielä Gymillä treenaamassa ja sitten tien päälle. Ja jälleen kuusi tuntia rockia kuunnellen, teki hyvää.

Sunnuntain poseeraukset ja iltalukemiset
Olo viikonlopun jälkeen oli rentoutunut, vaikka suurin osa ajasta kuluikin auton ratissa. Akkuja tuli kuitenkin hieman ladattua, joten taas jaksaa. Vajaa kahdeksan viikkoa kisaan! Huippua!


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sun vetämijä tunteja Kuopion lady linella on ikävä!
Parhaat musiikit osasit myös valita :)