Siirry pääsisältöön

Treenit raskauden jälkeen

Tinsu kävi seisomakatsomossa penkkiurheilemassa
Treenaaminen on toistaiseksi aika lailla erilaista kuin ennen vauvaa. Käyn salilla noin kerran viikossa, jolloin yritän nopeasti saada treenattua koko kropan läpi. Eli käytännössä kaikki viikon treenit kerralla. Se on aika paljon, kun olen vuosikaudet treenannut neljään jaetulla ohjelmalla. Käytännössä siis yritän tehdä nopealla tahdilla pari liikettä jaloille, selälle ja olkapäille sekä vähintään yhdet liikkeet hauiksille, ojentajille ja rinnalle. Ajan säästämiseksi käytän toisinaan supersarjoja. Viime kerran treeni näytti tältä:
  • Jalkakyykky Smithissä x 3
  • Vaakaprässi x 3
  • Vinopenkki käsipainoilla x 3
  • Pystypunnerrus kp x 4
  • Vipunostot sivulle istuen x 3
  • Supersarja: ranskalainen punnerrus kp ja hauiskääntö kp istuen x 3
  • Jättiläissarja: selänojennus, levypainon nosto eteen, ojentajapunnerrus ja vasarakäännöt kp x 2
Aikaa meni reilu tunti lämmittelyineen eli tahti oli aika napakka. Synnytyksen jälkeenhän kannattaisi aloittaa kestävyysharjoittelulla myös lihaskuntotreenit, mutta se on osoittautunut kovin haastavaksi. Kun on vuosikaudet treenannut lihasmassaa kasvattaen eli kovia sarjoja max. 12 toistolla, on tosi vaikea tehdä muuta. 

@ Porihalli

Tinsu toimi fitnessvalmentajan apulaisena posetreeneissä!
@ Friitala Sport Center
Kestävyystreenistä on siis itsellä vastannut BodyPump. Olen jopa ohjannut jo yhden tunnin!  Ja seuraava ohjaus on jälleen maanantaina. Pystyn tekemään jo lähestulkoon samoilla painoilla kuin ennen raskautta, mikä tuntuu kyllä todella hyvältä! On niin ihana jälleen hikoilla. Kävelylenkeistä ei saa samanlaista liikkumisen iloa ja fiilistä kuin kunnon salitreenistä tai ryhmäliikunnasta. 

Puolen vuoden tauko ohjaamisesta ei juuri siis vaikuttanut. Sen huomasin, että ihan niin paljon en tainnut tekniikkaohjausta antaa kuin yleensä. Yleensä hoen sitä nimittäin PALJON. Nyt piti oikein miettiä, että mikä missäkin liikkeessä oli se tärkein. No, ensi kerralla papatan varmaan jo entiseen malliin.

Löysin lihaksia!
Liikkumisesta ovat vielä poissa vatsalihasten treenaus sekä juoksu ja hypyt. Vatsalihaksia suositellaan treenattavan vasta kun ne ovat palautuneet. Homman voi testata selinmakuulla kohottamalla päätä lattiasta ja kokeilemalla navan yläpuolelta tuntuuko vatsalihasten välissä vielä rakoa. Ja voin kertoa, että täällä todellakin tuntuu. Veikkaan, että vatsalihakseni ovat kokeneet aika lailla kovia.

Se miksi en tämän enempää vielä treenaa, johtuu ihan tytöstä. Hän on nimittäin aika lailla äidin tyttö ja yleensä huutaa puolet siitä ajasta, kun olen poissa. Enkä halua huudattaa häntä turhaan. Opetellaan pikku hiljaa. Yritän opetella myös kotijumppaajaksi, mutta sekin tuntuu haastavalta. Salilla on ihan eri fiilis. No mutta, mennään tilanteen mukaan. Kyllä sinne salille ehtii vielä ainakin tuhat ja yksi kertaa. Mutta toki jos teillä on hyviä kotijumppavinkkejä, niin vastaanotan niitä mielelläni!

Nyt ei muuta kuin erinomaista viikonloppua ja hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Yhteisjumppaa
Tinsua ei hirveästi kiinnostanut...


Lähde nyt tällaisen luota sitten!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vauvaperhe matkalla - Teneriffa ja Sunwing Fanabe Beach

  Näin ensimmäisen lapsen kanssa tehdyn ulkomaan matkan jälkeen täytyy todeta, että kyllä tuollainen pieni ihminen muuttaa elämää aika lailla! Ensin jo Fitness Classicissa totesin, että enää ei taida ikinä tulla aikaa, kun pystyisin 110 % keskittymään johonkin asiaan. Osa minusta on aina Tinkan kanssa. Aina. Matkalla taas huomasimme hyvin konkreettisesti sen, miten kaikki tehdään lapsen ehdoilla. Siis ihan kaikki. Ei kuulkaa paljon löhöilty auringossa tällä lomalla. Saati että olisi nautittu drinkkejä rauhassa terassilla. Tai edes vietetty niitä omia hetkiä kuntosalilla. Pääsin treenaamaan tasan kerran, että sillä lailla!  Todistusaineistoa treenistä! Hotellin sali oli todella hyvin varusteltu eikä ruuhkaa ollut. Menomatka Teneriffalle sujui hyvin. Tinka leikki sylissäni ja seurusteli kanssamatkustajien kanssa. Unta haettiin jonkin aikaa, mutta sitten hän nukahti syliini ja otti melkein parin tunnin unet. Kaiken kaikkiaan matka sujui ongelmitta. Kuljetin Tinkaa lentoken

Synnytyskertomus - viikko sairaalassa

  22.5.2017 Olin kovasti psyykannut itseäni siihen, että tämä toinen synnytys sujuisi ensimmäistä paremmin ja nopeammin. Tekisin kotona kaikkeni, jotta jaksaisin olla siellä supistusten kanssa mahdollisimman pitkään. Kaikki menisi hyvin ja olisin pian vauvan kanssa takaisin kotona. No, asiat eivät aina mene kuten toivoo tai suunnittelee, varsinkaan näissä lastensaamisasioissa. Kipeät supistukset alkoivat viikko sitten tullen aina silloin tällöin yksittäisinä tai muutamina peräkkäisinä. Yhtenä yönä säännöllisiä supistuksia tuli viiden tunnin ajan, kunnes ne sitten lopahtivat. Tämänkin jälkeen aina silloin tällöin sai keskittyä hengittelemään ja pohtimaan, että nytkö..? Mutta ei. Sitten sunnuntain ja maanantain välisenä yönä parin tunnin tiheämpiän supistelujen jälkeen menivät lapsivedet. Soitto synnärille, josta kehotus siirtyä paikan päälle. Koska supistukset loppuivat siihen, lähdin yksinäni autolla liikkeelle. Enpä olisi ajatellut, että ajan itse synnärille, kun aika tule

Onnistuneet ja vähemmän onnistuneet vauvahankinnat

Varoitus; pelkkää vauvahöpötystä tiedossa! Pienen ihmisen tulo aikaansaa melko paljon shoppailua. On käsittämätöntä miten paljon niin pieni ihmistaimi tarvitsee tavaraa. Tai tarvitsee ja tarvitsee, kai sitä vähemmälläkin selviäisi, mutta kyllähän se tavara elämää helpottaa. Jonkun verran tekisin asioita ja ostoksia kuitenkin toisin, jos nyt saisin valita. Lähinnä, kun ajattelisin, että panostanko vai pihistänkö, niin tällä tiedolla valitsisin aina panostan. Kaikki pihistykseni kohteet ovat olleet huonoja päätöksiä. Ainakin meidän elämässä. PINNASÄNKY Pinnasängyn kanssa olisi oikeastaan voinut pihistellä todella paljon, sillä eihän me tarvittaisi koko sänkyä! Se on kyllä makuuhuoneessamme, mutta toimii vain laitana, jottei Tinka putoa sängystä lattialle. Varsinaisesti nukkumista on pinnasängyssä harrastettu ehkä kaksi kertaa kymmenen minuuttia. Pinnasängyn ostimme Ikeasta ja pohdimme tuolloin, että tarvitaanko sänkyä, josta saa laidan alas. Emme keksineet käyttöä sellaiselle (Ker