perjantai 16. marraskuuta 2012

Liikuntaviikko

Jos ei huvita, niin ei huvita. Tällä viikolla ei huvittanut mennä salille, joten keksin (mukamas) muuta puuhaa.

Ma: Lenkki 6 km
Ti: Kahvakuula 45 min + salin puolella hauistreeni
Ke: BodyStep + salin puolella olkapäitä
To: Zumban ohjaus
Pe: Lenkki 6 km
(La: Suunnitelmissa hirmuinen jalkatreeni)

Ryhmäliikunta on maailman parasta. Vaikka miten väsyttäisi, niin aina sitä saa tunnilla itsensä vauhtiin. Ja fiilis jälkeenpäin on mahtava. Se on myös hetki päivästä, jolloin kaikki muut ajatukset kaikkoavat. Kun stepissä miettii, että mihin hittoon se askel seuraavaksi otetaan ja tuijottaa silmä kovana, että osuuko hyppy laudalle, ei ihan hirveästi ehdi arjen askareitaan miettimään. Ehkä saman ajatusten kaikkoamisen voi saada myös Salattuja Elämiä tuijottaen mutta suosittelen silti liikkumista.

Penkkiurheilukin on ihan mukavaa.
D-vitamiinikeskustelu senkun jatkuu. Yliopiston tutkimusmenetelmät olivat puutteelliset, joten tulokset eivät olekaan luotettavia. Niin tai näin, ihan hyvää keskustelua tuotteiden luotettavuudesta tässä saatiin aikaan. Muuten D-vitamiinikeskustelu lentelee välillä ties missä. Ostin uuden Fitbody-lehden, jossa Anssi Manninen (joka siis myy mm. D-vitamiinivalmisteita) kirjoittaa näin:

"Valtion ravitsemusneuvottelukunnan mukaan päivittäinen D-vitamiinin saantisuositus on 20 mikrogrammaa yli 60-vuotiaille, 7,5 mikrogrammaa muille aikuisille ja 10 mikrogrammaa alle 3-vuotiaille, raskaana oleville ja imettäville. Näitä suosituksia noudattamalla suomalaiset eivät voi edes unelmoida optimaalisesta D-vitamiinistatuksesta. Suositukset ovat siis liian alhaiset."

Herra Manninen on siis ilmeisesti mitannut kaikkien suomalaisten veren D-vitamiinistatuksen ja tietää, ettei kukaan voi tuolla määrällä saavuttaa hyvää tasoa. Niin no, tätähän me emme voi tietää. Ainoa tapa tietää saako riittävästi D-vitamiinia olisi mitata veren D-vitamiinitaso. Ja tämä pitäisi tehdä yksilöllisesti, koska jos naapurin Irma tarvitsee 20 mikrogrammaan optimaaliseen tasoon, ei se vielä tarkoita, että minäkin tarvitsisin tismalleen 20 mikrogrammaa. Kinkkinen juttu. Varsinkin kun suositukset on pakko tehdä koko väestöä eikä yksittäisiä ihmisiä ajatellen. Ja varsinkin kun pitkäaikaisella suurella D-vitamiinin saannilla on havaittu haitallisia terveysvaikutuksia. Terveyssatamassa on ihan hyvä kirjoitus D-vitamiinista.

Ei kommentteja: