Siirry pääsisältöön

Äitiysloman kynnyksellä


Jään virallisesti äitiyslomalle nyt pääsiäisenä. Todellisuudessahan sitä näin osa-aikaisena yrittäjänä tekee aina jotain pientä, vaikka miten töitä välttelisi eli muutama työkeikka vielä edessä on. Elämä on näin osa-aikaisenakin työntekijänä kyllä ollut melkoista hässäkkää ja täytyy todeta, että klisee siitä, että toinen raskaus menee ikään kuin ”siinä sivussa” pitää täysin paikkaansa.

Viimeisen kuukauden aikana olen tehnyt osa-aikatyön lisäksi muutamia muita työkeikkoja, meillä on tehty isoa keittiöremonttia ja lisäksi olen valmistautunut fitnessvalmentajakoulutuksen päätösviikonloppuun harjoitustyöllä, siitä kertovalla raportilla sekä loppukokeeseen lukemalla. Ei ole paljon mietitty, että minkäs kokoinen se vauva nyt tällä hetkellä on tai miten hän kehittyy. Tyyppi jumppaa siihen malliin, että lienee kunnossa, se on pääasia. Itse lopetin jumppien vetämisen jokunen viikko sitten, kun oltiin 32. raskausviikolla. Tällä kertaa päästiin siis kuusi viikkoa pidemmälle kuin ensimmäisessä raskaudessa. Vatsalihakset eivät ole tällä kertaa vaivanneet, taitavat olla vielä edellisen raskauden jäljiltä niin romuna, heh.


Jumppapirkko ja pötsi

Kaiken kaikkiaan olen edelleen voinut hyvin ja vasta muutaman viime viikon aikana vatsa on alkanut kunnolla painaa. En oikein jaksa enää hirveästi kävellä tai muutenkaan mitään erityistä touhuta. Toisaalta pelkkä istuminen tuntuu olevan vielä pahempi vaihtoehto, sillä työpäivinä alkavat aina liitoskivut, joita ei muuten pahemmin ole. Parasta on siis olla Tinkan kanssa kotona, leikkiä ja nukkua kunnon päikkärit. Tätä aion toteuttaa nyt äitiyslomalle jäämisen jälkeen huolella.

Koska kaikki keskittyminen on mennyt nyt remonttiin ja valmentajakoulutukseen, ei vauvalle ole vielä oikein mitään valmiina. Vaatteita on kassillinen odottamassa pesua, mutta siinä se sitten on. Suunnitelmissa olisi hankkia hänelle unipesä, uusi sitteri, oma laatikosto ja sisaruksille tuplarattaat. Suunniteltu lienee kuitenkin puoliksi tehty, vai mitä?

Tällä hetkellä olen vielä fiiliksissä tuosta valmentajakoulutuksesta, jonka läpäisin nyt viikonloppuna. On mukava olla ensimmäisten joukossa mukana tällaisessa virallisessa lajiliiton ja urheiluopiston koulutuksessa, mitä muissa lajeissa on ollut jo pitkään. Fitness on menossa hyvään suuntaan ja rakkauteni lajia kohtaan ei vain sammu.  Koulutuksessa sen sijaan on vain syttynyt palo oppia lisää ja valmentaa enemmänkin. Ja ehkä vielä jossain kohtaa päästä itsekin taas treeneihin kiinni. Milloin se tapahtuu, on sitten toinen asia. Nyt pitää malttaa keskittyä tähän hetkeen ja nauttia tästä ennen kuin tekee hirveästi muita suunnitelmia. Haluaisin jatkaa valmentajakoulutusten käymistä, mutta aion nyt asettaa perhe-elämän ensin etusijalle.

Todistetusti fitnessvalmentaja!

Tinka on nyt vuoden ja kohta kahdeksan kuukautta. Hän on ollut elämänsä aikana ilman minua kolme yötä, kaikki tuon valmentajakoulutuksen vuoksi. Nämä yöt hän on viettänyt isänsä kanssa eli minkäännäköistä yökyläilyä ei ole vielä harrastettu. En siis usko, että toisenkaan lapsen kanssa kovin nopeasti lähtisin omiin menoihin. Tinkan kanssa haasteena on ollut se, että hänen on välillä kovin vaikea nukahtaa. Hän saattaa olla aivan väsynyt, mutta ei vain saa unen päästä kiinni. Ehkä tästä syystä rutiineista poikkeaminen nukkumisen osalta on hänelle haastavaa. Raukka on perinyt äitinsä onnettomat unenlahjat. Yritämme siis mahdollisimman paljon pitää illat samanlaisina. Syödään iltapala, etsitään yhdessä yöpuku ja sitten Muumi (eli hammastahna) ja harjataan hampaat. Mennään kaikki yhdessä petiin, lauletaan unilaulu, halaillaan ja sitten Tinka jää iskän kanssa nukkumaan. Rutiineista huolimatta nukahtamisessa menee aikansa.

Selkeästi ensimmäisen lapsen myötä lapsenhoitoon on tullut tiettyjä periaatteita ja toisaalta taas, joitakin etukäteen suunniteltuja periaatteita on saanut heittää menemään. Meille on ollut tärkeää mennä tilanteen mukaan. Tinka ei millään suostunut nukkumaan omassa sängyssään – okei, nukutaan perhepedissä, ei ongelmaa. Tinka söi hyvin rintamaitoa ja kasvoi hienosti – hyvä, miksi turhaan väkisin opettaa pullolle. Nukahtaminen onnistui vauvana helpoiten rinnalle – olkoon niin, ei äidin ole ensimmäisen vuoden aikana pakko päästä iltarientoihin. Tinka on ollut kiinni äidissä ja aina kaivannut paljon läheisyyttä – selvä, sitä hän tulee saamaan ja äiti voi miettiä omia menojaan sen mukaan.

Totta kai kaipaamme puolison kanssa välillä ihan kahdenkeskistä aikaa, sillä sitä ei ole Tinkan syntymän jälkeen juuri ollut. Toisaalta olemme asennoituneet niin, että nyt on tällainen hetki eikä tämä hetki kestä ikuisesti. Tämä pikkulapsiaika on ohimenevää eikä sitä kannata pilata voivottelemalla. Ihan varmasti vielä tulee aika, kun lapset voi viedä mummolaan tai mummalaan yökylään ja meille jää enemmän myös kahdenkeskistä aikaa. Jos jotain olen tässä oppinut, niin sen, että jokaisella perheellä on omat tapansa toimia. Jokaisen tapa lienee se oikea juuri sille perheelle.

Tällaista sillisalaattia tällä kertaa. Jään vielä muutamaksi päiväksi odottamaan äitiysloman alkamista ja pääsiäistä perheen kesken. Mukavaa viikkoa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vauvaperhe matkalla - Teneriffa ja Sunwing Fanabe Beach

  Näin ensimmäisen lapsen kanssa tehdyn ulkomaan matkan jälkeen täytyy todeta, että kyllä tuollainen pieni ihminen muuttaa elämää aika lailla! Ensin jo Fitness Classicissa totesin, että enää ei taida ikinä tulla aikaa, kun pystyisin 110 % keskittymään johonkin asiaan. Osa minusta on aina Tinkan kanssa. Aina. Matkalla taas huomasimme hyvin konkreettisesti sen, miten kaikki tehdään lapsen ehdoilla. Siis ihan kaikki. Ei kuulkaa paljon löhöilty auringossa tällä lomalla. Saati että olisi nautittu drinkkejä rauhassa terassilla. Tai edes vietetty niitä omia hetkiä kuntosalilla. Pääsin treenaamaan tasan kerran, että sillä lailla!  Todistusaineistoa treenistä! Hotellin sali oli todella hyvin varusteltu eikä ruuhkaa ollut. Menomatka Teneriffalle sujui hyvin. Tinka leikki sylissäni ja seurusteli kanssamatkustajien kanssa. Unta haettiin jonkin aikaa, mutta sitten hän nukahti syliini ja otti melkein parin tunnin unet. Kaiken kaikkiaan matka sujui ongelmitta. Kuljetin Tinkaa lentoken

Synnytyskertomus - viikko sairaalassa

  22.5.2017 Olin kovasti psyykannut itseäni siihen, että tämä toinen synnytys sujuisi ensimmäistä paremmin ja nopeammin. Tekisin kotona kaikkeni, jotta jaksaisin olla siellä supistusten kanssa mahdollisimman pitkään. Kaikki menisi hyvin ja olisin pian vauvan kanssa takaisin kotona. No, asiat eivät aina mene kuten toivoo tai suunnittelee, varsinkaan näissä lastensaamisasioissa. Kipeät supistukset alkoivat viikko sitten tullen aina silloin tällöin yksittäisinä tai muutamina peräkkäisinä. Yhtenä yönä säännöllisiä supistuksia tuli viiden tunnin ajan, kunnes ne sitten lopahtivat. Tämänkin jälkeen aina silloin tällöin sai keskittyä hengittelemään ja pohtimaan, että nytkö..? Mutta ei. Sitten sunnuntain ja maanantain välisenä yönä parin tunnin tiheämpiän supistelujen jälkeen menivät lapsivedet. Soitto synnärille, josta kehotus siirtyä paikan päälle. Koska supistukset loppuivat siihen, lähdin yksinäni autolla liikkeelle. Enpä olisi ajatellut, että ajan itse synnärille, kun aika tule

Onnistuneet ja vähemmän onnistuneet vauvahankinnat

Varoitus; pelkkää vauvahöpötystä tiedossa! Pienen ihmisen tulo aikaansaa melko paljon shoppailua. On käsittämätöntä miten paljon niin pieni ihmistaimi tarvitsee tavaraa. Tai tarvitsee ja tarvitsee, kai sitä vähemmälläkin selviäisi, mutta kyllähän se tavara elämää helpottaa. Jonkun verran tekisin asioita ja ostoksia kuitenkin toisin, jos nyt saisin valita. Lähinnä, kun ajattelisin, että panostanko vai pihistänkö, niin tällä tiedolla valitsisin aina panostan. Kaikki pihistykseni kohteet ovat olleet huonoja päätöksiä. Ainakin meidän elämässä. PINNASÄNKY Pinnasängyn kanssa olisi oikeastaan voinut pihistellä todella paljon, sillä eihän me tarvittaisi koko sänkyä! Se on kyllä makuuhuoneessamme, mutta toimii vain laitana, jottei Tinka putoa sängystä lattialle. Varsinaisesti nukkumista on pinnasängyssä harrastettu ehkä kaksi kertaa kymmenen minuuttia. Pinnasängyn ostimme Ikeasta ja pohdimme tuolloin, että tarvitaanko sänkyä, josta saa laidan alas. Emme keksineet käyttöä sellaiselle (Ker