sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Pariisi


Syksyyn on mahtunut niin iloa kuin suurta suruakin. Lisäksi työviikot ovat olleet aivan hulluja, joten yhtään ylimääräistä aikaa ei ole blogille jäänyt. Ja toisaalta taas, kaiken fitnesskeskustelun keskellä, en ole kokenut, että minulla olisi ollut uutta annettavaa keskusteluun. Oma kantani fitnessurheilusta kun on melko selvä. Fitness on urheilua, johon kuuluu off-kausi ja kisakausi ja jossa tärkeintä on treenaaminen ja siitä nauttiminen, ei blogit, kuvat tai sponsorit. Fitneksen ei tarvitse olla pilkun viilaamista eikä ulkonäön tarvitse olla kaiken keskipiste. Piste.

Palataan nyt postauksien tielle ensin ilojen kautta. Ensimmäisen hääpäivän kunniaksi lähdimme viettämään vuoden toista vapaaviikkoani Pariisiin.


Hääpäivän brunssilla Vaakunassa


Kuva: Katri Tamminen


Vuosi sitten tähän aikaan matkusteltiin USA:ssa
Tämän vuoden matka alkoi laivareissulla Tukholmaan


Tukholmasta lento Pariisiin
Notre Dame


Kyllä, myös meidän lukkomme löytyy nyt täältä :)

Työn ja tuskan takana ollut futismatsi
Futismatsin seikkailut jaoin Facebookissa tähän malliin:

Tapahtuipa kerran, että halusimme mennä katsomaan Ranskan liigaa. Liput tilattiin, maksettiin, printattiin ja kaikki oli ok. Sitten alkoi ranskankielisten sähköpostien pommitus, joissa ensin liput peruttiin ja rahat luvattiin palauttaa, mutta sittemmin liput luvattiin uudelleen, mutta pelipäivä vaihtui. Paikat valittiin uudelleen ja maksu oli ok. Sähköpostiin tuli tunnukset, joilla pääsi tulostamaan lipun. Tai siis olisi pitänyt päästä. Lippuja ei vain ikinä saapunut. Sähköposteja lähetimme ilman vastausta. Stadionilla selitimme asiaa neljässä eri paikassa, joista kolmas paikka pitkällisen selvityksen jälkeen lupasi, että liput odottavat neljännessä paikassa. Neljännessä paikassa asiasta ei tiedetty mitään. Kuulemma kun 60 000 muuta oli saanut lippunsa, niin meille ei voinut käydä näin. Lopulta liput luvattiin jos odottaisimme puoli tuntia. Puolen tunnin päästä piti odottaa 10 minuuttia. Ja sitten, puolentoista tunnin selvityksen ja viiden eri ihmisen kanssa asioinnin jälkeen meillä oli liput. Matsi oli jäätävän hyvä, mutta Zlatan ei tietenkään pelannut. Paluu hotellille oli myös oma episodinsa, sillä RER-juna ei kulkenutkaan, mutta jo kaksi tuntia pelin jälkeen olimme hotellilla! Vive la France!

No, saimme lopulta alkuperäiset lippumme, sillä ne lähetettiin meille kotiin, kun olimme jo palanneet reissusta. Pelin jälkeen siis. Mutta mitäpä pienistä.Riemukaarella

 Park Luxembourg

Tämä, Nike ja Adidas veivät shoppailurahani!

SotamuseoPain au chocolat, osa 1/4Näkymät Eiffelistä käsin 
Louvre ja sen käsittämätön kartta


Mona Lisaa katsomassa

Vaikuttava Louvre


Shoppailut


Marie-Antoinetten jäljillä @ Conciergerie
Pariisi oli huikea. Vajaa viikko ei riittänyt mihinkään, sillä vielä jäi näkemättä mm. katakombit ja Versailles. Myös Roland Garros kiinnostaisi jatkossa. Joka tapauksessa mahtava loma ja todellakin kaiken hehkutuksen arvoinen kaupunki.

Viime vuonna teimme lupauksia asioiden ikuistamisesta ja nyt nuo lupaukset on pidetty, tässä todisteet...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja kuvia ja muutenkin kiva blogi :-) Kysyisin sen verran, että satutko tietämään, että pystyykö FSC maksamaan kertamaksulla? Tai edes kuukausimaksua?

PetraBettina kirjoitti...

Kiva, kiitos! Nyt en ole aivan varma, mutta käsittääkseni kertamaksu on kyllä. Kuukausikortin sopimuksen voi tehdä kolmelle kuukaudelle tai vuodelle.